ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότηση σε κόμμα και κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ,

Το νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει το απόγευμα στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ο πρωθυπουργός. Η εκλογή του νέου προσώπου ανοίγει το δρόμο για τις αλλαγές και στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες είναι θέμα ημερών.


Και όπως όλα δείχνουν Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ανοίγει τις εργασίες της στις 4 με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών σήμερα, ένα κεντρικό πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα έμπειρος και πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μέχρι τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ένα πρόσωπο που γνωρίζει παρά πολύ καλά, όχι μόνο τα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και τον κομματικό μηχανισμό.

Βεβαίως με την εκλογή νέου γραμματέα στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκλειδώνει και έπεται και ο ανασχηματισμός, ο οποίος αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα. και πάντως μέσα στην εβδομάδα. Αναμένεται βεβαίως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτύπωμα και τοι στίγμα που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας να διέπει την κυβερνητική πολιτική και ποιοι θα υπηρετήσουν αυτό το σχήμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην νέα εποχή και βέβαια στις εκλογικές μάχες του 2019.

Στόχος του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισχυροποίηση του κόμματος και της κυβέρνησης, με βασική προτεραιότητα την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος μετά την έξοδο από τα μνημόνια, το οποίο θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ενώ θα δώσει βεβαίως το στίγμα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που έχει άλλωστε θέμα τον «ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια»

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια». το οποίο αναμένεται να περοιγράψει στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας. Προτεραιότητες η ανακούφιση και ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την οκταετή κρίση, η προστασία και στήριξη της εργασίας με μέτρα ενίσχυσης, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ενώ το βάρος πέφτει από την πλευρά της κυβέρνησης και στο θέμα των συντάξεων, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου