Ερντογάν: «Από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο ενισχύουμε την παρουσία μας»

Τουρκία,

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Τούρκο Πρόεδρο.


«Ενισχύουμε την παρουσία μας από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο ακολουθώντας μια ενεργή πολιτική στα θέματα που αφορούν στα συμφέροντα της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου.

«Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια με την έμπνευση από χιλιάδες χρόνια ιστορικών αξιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία του για την 96η επέτειο του λεγόμενου «Πολέμου για την Ανεξαρτησία».

«Οι εντεινόμενες απειλές, παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της χώρας μας δεν θα μας στερήσουν τα ιδανικά και τους στόχους μας…» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις στη Συρία λέγοντας ότι «δεν περιοριζόμαστε μόνο σε στρατιωτικές δραστηριότητες, κάνουμε και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στο πιο υψηλό επίπεδο», ενώ πρόσθεσε ότι συζητούν με τους Αμερικανούς για να βρουν τρόπους να απομακρυνθούν οι Κούρδοι από το Μαμπίτς της Συρίας.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου