Μήνυση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «έγκλημα» στο Μάτι (vid)

Πλέυση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πυρκαγιές, Διαμαντής Καραναστάσης,

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα - Τι αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της...


Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος Στρατηγικής και Επικοινωνίας του κινήματος Διαμαντής Καραναστάσης για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. «Αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Ζητάμε την δίωξη και την τιμωρία όλων των υπαιτίων», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου...

«Αυτό που κάνουμε είναι το αυτονόητο καθήκον μας, ως πολιτών, απέναντι στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν», δήλωσε ο Διαμαντής Καραναστάσης.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται η διερεύνηση, δίωξη και τιμωρία των πράξεων και παραλείψεων κρατικών, κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών προσώπων που συνιστούν τα ποινικά αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, άλλως με βαριά και ενσυνείδητη αμέλεια αμέλεια, της κακουργηματικής έκθεσης κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος αλλά και της απόπειρας συγκάλυψης και υπόθαλψης των υπευθύνων της τραγωδίας.

«Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει στην αναφορά της η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μέσα στις 17 σελίδες αυτής περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την όποια επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.

«Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό , οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρει. Προσθέτει δε ότι «Το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν «Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...»

Στη συνέχεια δόθηκε Συνέντευξη Τύπου, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Διαμαντή Καραναστάση και για τη συνέχιση της συλλογής στοιχείων που θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα το επόμενο διάστημα.

Η μηνυτήρια Αναφορά για το Μάτι >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου