1332 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1164 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 746 ΕΛΛΑΔΑ 676 ΚΟΣΜΟΣ 666 Ε.Ε. 508 ΑΠΟΨΕΙΣ 469 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 80 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 ΕΥΖΩΙΑ 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Άρχισαν οι «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης - δανειστών για τον προϋπολογισμό 2019

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκρποσώπους των δανειστών για τον προϋπολογισμό του έτους 2019. Αυστηρά μηνύματα από Κομισιόν και ESM. Στο επίκεντρο συντάξεις και οι εξαγγελίες Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ...


Άρχισαν τη Δευτέρα οι πρώτες διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εν όψει και της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα έως την προσεχή Παρασκευή, ενώ έως την Τετάρτη αναμένεται να αφιχθούν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών.

Δανειστές και κυβέρνηση διεξάγουν διαβουλεύσεις με στόχο την κατάρτιση του προϋπολογισμού του νέους έτους, ο οποίος πρέπει να κατατεθεί στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου. Κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης αποτελεί η αναβολή της εφαρμογής του μέτρου της περικοπής της συνταξιοδοτικής δαπάνης, το οποίο έχει προνομοθετηθεί για την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προτείνει είτε τη χρονική μετάθεση των περικοπών είτε τη σταδιακή εφαρμογή τους, προκειμένου η προσαρμογή να είναι ομαλότερη για τους συνταξιούχους.

Στο επίκεντρο τίθενται, επιπλέον, και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και την άμεση εφαρμογή τους, δεδομένου ότι το 2019 αποτελεί τριπλό εκλογικό έτος —βουλευτικές, αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές.

Πάντως, η διαπραγμάτευση μόνο εύκολη δεν θεωρείται, κάτι το οποίο φάνηκε από τις νέες δηλώσεις εκ μέρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). O Μαργαρίτης Σχοινάς, συγκεκριμένα, επανέλαβε σήμερα την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων, εξηγώντας ότι τα περιθώρια ευελιξίας θα εξεταστούν μετά τον έλεγχο του προϋπολογισμού.

Ρέγκλινγκ: Πάγωμα στα μέτρα για το χρέος αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα


Από την πλευρά του ESM, ο Κλάους Ρέγκλινγκ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας με διακοπή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο μετα-μνημονιακό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας στις 20 Αυγούστου. Στο μεταξύ, για πρώτη φορά τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα έχουν επαφές και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής.

Δανειστές, μετα-μνημονιακός έλεγχος,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.