1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 460 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Χωρίς περικοπές συντάξεων το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης του προσχέδιου του προϋπολογισμιού 2019 την ερχόμενη Δευτέρα....


Χωρίς τη συμπερίληψη της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό ήταν το πιθανότερο σενάριο από εκείνα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Μπορεί οι εκλογές στη Βαυαρία στις 14 Οκτωβρίου να δημιουργούν κάποιες εύλογες δυσκολίες στη λογική τού να υπάρξουν αντιδράσεις εντός της Γερμανίας, ωστόσο η ελληνική πλευρά φαίνεται πως έχει καταλήξει στις αποφάσεις της, ενώ οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ενήμερη και η Κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, φαντάζει επίσης δύσκολο να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών ένα προσχέδιο με μειώσεις συντάξεων και να το παραδώσει στις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν, καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν σαν να συναινεί με επίσημο τρόπο. Εκτός κι αν απέστελλε ένα διαφορετικό κείμενο στην Κομισιόν, κάτι το οποίο αντιβαίνει σε κάθε λογική. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή κατά την κατάθεση του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Επομένως, το πλάνο περιλαμβάνει η Κομισιόν να έχει στα “χέρια” της το επιθυμητό από την ελληνική πλευρά κείμενο, ούτως ώστε να καταρτίσει την έκθεσή της για την Ελλάδα (στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου) και να την δημοσιοποιήσει μέσα στον Νοέμβριο.

Όπως είναι αναμενόμενο, μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες θα μετρηθούν οι όποιες αντιδράσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, ενώ η τελική απόφαση για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάργηση του μέτρου συνολικά οι Ευρωπαίοι αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Εάν κάποιος υπουργός Οικονομικών (π.χ. της Γερμανίας ή της Ολλανδίας) δεν έχει πειστεί από τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς περί μη δημοσιονομικής ανάγκης (όλοι συμφωνούν στην εκτίμηση για υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος) και για το ότι η κατάργηση του μέτρου δεν επηρεάζει αρνητικά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη, τότε ενδέχεται να «μπλοκάρει» την επιστροφή των κερδών ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (SMP's-ANFA's), ύψους 600 εκατ. ευρώ.
avgi.gr

περικοπή συντάξεων, προϋπολογισμός 2019,

Ετικέτα: ,

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.