Ανασχηματισμός: Ο “ιστορικός” ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Τα “ρετάλια” Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠ ακολουθούν

Ανασχηματισμός, κυβέρνηση,

Η νέα κυβέρνηση είναι "προσωπική" κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και όχι του συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ...


Εντός της κυβέρνησης, δίνοντας έναν νέο ακόμα πιο έντονο παρακμιακό Πασοκικό και δεξιό χρώμα στην πολιτική και την πορεία της, εισέρχονται ανακυκλωμένα μνημονιακά “ρετάλια”, όπως η Κατερίνα Παπακώστα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μυρσίνη Ζορμπά, ο Μάρκος Μπόλαρης. Στην προσωπική κυβέρνηση Τσίπρα τον επικοινωνιακό τόνο θα δίνουν τα “δάνεια” και τα ανακυκλωμένα “ρετάλια” των καταστροφικών κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠ, Σαμαρά.

Ακόμα και ο ιστορικός Προεδρικός ΣΥΡΙΖΑ και τα παλιά στελέχη του, αφού προσκύνησαν και έδωσαν πλήρες άλλοθι, ως χρήσιμοι ηλίθιοι, στο παιχνίδι Τσίπρα, τώρα πετάγονται σιγά σιγά από τον “νάρκισσο” ανασφαλή πρωθυπουργό και τους “νεαρούς” υπερφίαλους που τον περιβάλλουν, ως στημένη λεμονόκουπα, στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο υποτιθέμενος απόλυτος “έλεγχος” στην κυβέρνηση που εξασφαλίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Αλ. Τσίπρας, έχει ως μικρό τίμημα για τον ίδιο την ανασφάλεια στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ξεδοντιασμένο Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα. Το κόμμα, όμως, θεωρείται πλέον από τον Τσίπρα και την ομαδούλα ένα περιττό βαρίδι, ικανό μόνο ζημιά και φθορά να επιφέρει στην κυβέρνηση, τους ελεγχόμενους κρατικούς μηχανισμούς και τις εταιρείεςεπικοινωνίας, μέσω των οποίων θα διεξαχθεί η εκλογική μάχη.

Το παράδοξο για τον Τσίπρα είναι ότι ο δήθεν έλεγχος της κυβέρνησης μέσω 45-άρηδων και παρακεντέδων, μάλλον, φαινομενικός και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει ότι είναι ανύπαρκτος.

Αν αυτός είχε εξελιχθεί σε αδηφάγο και αδίστακτο πολιτικό “τέρας”, η ομάδα των 45-άρηδων θα αποδειχθεί ότι διαθέτει εξίσου αδίστακτα και άπληστα “τερατάκια”, που κοιτάζουν αποκλειστικά την “πάρτη” τους και ειδικά την καριέρα και την τσέπη τους.

Στο μεταξύ βέβαια όλος ο χώρος θα βρεθεί αλωμένος από το πολύπειρο βρώμικο κατεστημένο της “αθάνατης” πολυκέφαλης Πασοκονεοδημοκρατίας, η οποία όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.

Ο μεταλλαγμένος και παραδομένος ΣΥΡΙΖΑ αφού ξεπουλήσει τα πάντα, θα καταστεί
ένα άθυρμα στην “ανακαινισμένη” αναπαραγωγή της παλιάς διεφθαρμένης και νοσηρής πολιτικής τάξης, η οποία θα δώσει και την χαριστική βολή στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα έχει πάρει οριστικά διαζύγιο όχι μόνο από κάθε ίχνος αλλά και από οποιοδήποτε τεχνητό πρόσχημα αριστερής, προοδευτικής και πατριωτικής κατεύθυνσης.
Μόνο μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή με εξίσου βαθύ πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο μπορεί να αντιστρέψει την σημερινή ατελείωτη παρακμή και σήψη.
Ν.Ζ - iskra,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου