Αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στα Κατεχόμενα προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Τουρκία, Κύπρος, Ρ.Τ. Ερντογάν,

Για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας στα Κατεχόμενα και τη δημιουργία ναυτικής βάσης μίλησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου γιατί δεν υπάρχει ναυτική βάση στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε πως δεν χρειάζεται, καθώς λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας είναι θέμα λίγων λεπτών το να φτάσουν στην ανατολική Μεσόγειο τα τουρκικά στρατεύματα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν βρίσκεται κοντά. Όπως είπε η ύπαρξή της θα εξυπηρετούσε μόνο ψυχολογικούς λόγους, ωστόσο «εάν χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια βάση, θα το κάνουμε», ενώ σε σχέση με τον αριθμό των στρατιωτών στα κατεχόμενα της Κύπρου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση.

«Μας λένε να μειώσουμε τη στρατιωτική δύναμή μας εκεί. Η παρουσία μας όμως είναι σημαντική. Με όλο το σεβασμό, δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Θα τον αυξήσουμε» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Στο σχέδιο Ανάν είχαμε δεχθεί τα πάντα και είδατε τι έγινε» σημείωσε και πρόσθεσε πως από εδώ και πέρα «εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Είναι πολύ πιθανό να αυξήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου