Υπουργείο Εμπορίου Κίνας: Ο δασμολογικός πόλεμος δε λύνει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Παγκόσμια οικονομία, ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, Δασμοί,

Την πεποίθησή του ότι ο πόλεμος δασμών που έχει ξεσπάσει δε θα λύσει το πρόβλημα του εμπορικού ελλείματος των ΗΠΑ, εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, μέσω του εκπροσώπου του...


Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι ότι παρά τους δασμολογικούς πολέμους, το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,7% (περίπου 181 δισ. δολάρια) τους πρώτους οχτώ μήνες του 2018.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φένγκ τόνσε ότι οι αλλαγές στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ δεν αποφασίζονται από τον Λευκό Οίκο, αλλά από την ίδια την αγορά. Τόνισε μάλιστα ότι παρά τους δασμολογικούς πολέμους, το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,7% (περίπου 181 δισ. δολάρια) τους πρώτους οχτώ μήνες του 2018.

Παράλληλα, οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 6,5%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έχει σχέση με το χαμηλό ποσοστό αποθεμάτων τους, το επίπεδο του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος καθώς και του ελέγχου που έχει η χώρα στις εξαγωγές προς την Κίνα».

Τέλος, ο Γκάο κάλεσε τον Λευκό Οίκο να αναγνωρίσει ότι οι δασμοί δε θα λύσουν το πρόβλημα και να υιοθετήσει μια πραγματιστική προσέγγιση που θα διασφαλίσει την «υγιή και σταθερή» ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου