the Web only antikry
1338 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1170 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 679 ΚΟΣΜΟΣ 668 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για τη συνεργασία των νεολαιών και την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας...


Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων και με συντριπτική πλειοψηφία, έγινε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας για τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και την προετοιμασία για την ίδρυση ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της κύρωσης της σύμβασης, εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», και της Χρυσής Αυγής που καταψήφισε.

Ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, έκανε δεκτές τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζήτησαν να απαλειφθεί από την αιτιολογική έκθεση, η φράση για «την καταπολέμηση των στερεοτύπων», που συμπεριλαμβάνεται στους σκοπούς του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος.

Τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, όσο και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστόπουλου, σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη αναφορά, ίσως αποδυναμώσει και επηρεάσει τις ενέργειες του ελληνικού κράτους για τις αξιώσεις και διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου.

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται σε κίνδυνο η διεκδίκηση του ελληνικού κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τη σύμβαση αυτή. Υπάρχει και οικονομική και ηθική διεκδίκηση, διαβεβαίωσε ο κ. Παπαγεωργίου. Πρόσθεσε δε, ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης το 2017, υπήρξε ρητή αναφορά και καταγράφεται και στα πρακτικά των συζητήσεων, ότι αυτό το ζήτημα δεν δύναται να παραγκωνιστεί από το ίδρυμα.

«Είναι απολύτως σαφές ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα πολύ θετικό βήμα για τη συνεργασία ανάμεσα στις νεολαίες των δυο χωρών. Είναι επίσης απολύτως σαφές ότι πάρθηκαν όλες οι δυνατές προφυλάξεις και έγιναν πολλές συζητήσεις επί του θέματος, ώστε να μην θεωρηθεί στο μέλλον ως άλλοθι ή δικαιολογία για να μην συνεχίζονται οι διεκδικήσεις», είχε τονίσει στην αρχή της συνεδρίασης και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι υπερψήφισαν την σύμβαση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων κοινές κοινωνικές και πολιτικές δράσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και προγράμματα ανταλλαγής φιλοξενίας, και συμφώνησαν ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε επίπεδο νεολαιών.

Τονίστηκε επίσης, ότι η ίδρυση του ελληνογερμανικού ιδρύματος θα λειτουργήσει γόνιμα και εποικοδομητικά για τους δύο λαούς και θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Βουλή, ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.