Πέντε ιταλικές τράπεζες υποβάθμισε ο Fitch

Ιταλική οικονομία,

Στην αναθεώρηση των προοπτικών πέντε ιταλικών τραπεζών προέβη ο οίκος αξιολόγησης Fitch, απειλώντας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γειτονικής χώρας με υποβάθμιση της αξιολόγησής τους.


Στην υποβάθμιση των προοπτικών πέντε ιταλικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης  Fitch, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται για τις τράπεζες UniCredit, Intesa Sanpaolo, Mediobanca, Credito Emiliano και Nazionale del Lavoro, το outlook των οποίων αναθεωρήθηκε σε «αρνητικό» από «σταθερό» προηγουμένως. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις πρώτες διαθέτουν την αξιολόγηση «ΒΒΒ», ενώ η τελευταία χαίρει της αξιολόγησης «ΒΒΒ+».

H υποβάθμιση των προοπτικών των επίμαχων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αντανακλά την πρόσφατη αναθεώρηση του outlook της ιταλικής αξιολόγησης «BBB» σε «αρνητικό».

Η τραπεζικός κλάδος της Ιταλίας αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα, με κυριότερο όλων αυτό των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων».

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βρέθηκε εν μέσω οξύτατων πιέσεων στην αγορά ομολόγων, λόγω των ανησυχιών για την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε.

Ωστόσο, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, φαίνεται πως «έπεισαν» τους επενδυτές, με αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση των πιέσεων και την υποχώρηση των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου κάτω του ορίου του 3%.
sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου