Kινητικότητα στον εκπαιδευτικό χώρο με στόχο την κάλυψη κενών

Εκπαίδευση, αναπληρωτές, εκπαιδευτική,

Με το Υπουργείο Παιδείας να έχει ανακοινώσεις 16.320 προσλήψεις αναπληρωτών, αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώνουν συσκέψεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν... 



Η ΟΛΜΕ στη ΔΕΘ


Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι «πραγματοποιεί σύσκεψη των Προέδρων των ΕΛΜΕ και των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Περιφέρειες Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης,Θεσσαλίας, Ηπείρου και Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας) προκειμένου να αποτυπωθεί η ακριβής εκπαιδευτική πραγματικότητα στις περιοχές αυτές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη (Hotel Queen Olga, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 44, τηλ.:+30 2310 824621) στις 10:30 π.μ. Με δεδομένη την απογευματινή κινητοποίηση η Σύσκεψη θα ξεκινήσει αυστηρά στις 10:30 π.μ.

Προκειμένου η συνάντηση να είναι εποικοδομητική παρακαλούμε, να μας απαντήσετε (εγγράφως, email:olme@otenet.gr) στα παρακάτω ερωτήματα:

- Ποια είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς ανά κλάδο και ειδικότητα.
- Πόσα τμήματα έχουν συγκροτηθεί με περισσότερους από 28 μαθητές.
- Ποια σχολικά εγχειρίδια δεν έχουν έρθει στα σχολεία.
- Πόσα σχολεία επηρεάζονται από την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων στη συγκρότηση τμημάτων (τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, μαθήματα Επιλογής και Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια).
- Πόσα ολιγομελή τμήματα στις ομάδες προσανατολισμού στα ΓΕΛ και στους τομείς και τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ δε συγκροτήθηκαν.
Με την τελευταία αναμοριοδότηση πόσα σχολεία αναβαθμίστηκαν και πόσα υποβαθμίστηκαν.
Ειδικά θέματα που απασχολούν την ΕΛΜΕ σας.
Τρέχοντα θέματα της εκπαίδευσης».

Στο Μαρούσι


Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου ανακοίνωσε ότι «θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων – Ηράκλειο Αττικής) την Πέμπτη 6 – 9 – 2018 στις 14:00 για να θέσει υπόψη της διοίκησης της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας μια σειρά από προβλήματα και διεκδικήσεις του κλάδου και της Δημόσιας Εκπα’ιδευσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (2018 – 2019) όπως: κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικών (μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών & προσλήψεις αναπληρωτών – εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.λπ.), προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, έγκαιρη και πλήρης κάλυψη όλων των κενών (όλων των ειδικοτήτων) σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, καθώς και έγκαιρη και ορθή πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών που εκκρεμούν (λειτουργικές υπεραριθμίες, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις αναπληρωτών κ.λπ.) ώστε να έχουμε ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τις προτάσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών της Π. Ε., ενέργειες για την εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπ/σης στην περιοχή της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας».

Στην Αθήνα

 
Ήδη την Τρίτη 4/9 στις 5.30μμ στην Α’ Διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης» πραγματοποίησε κινητοποίηση με θέμα την κάλυψη των κενών, αλλά και του τρόπου υπολογισμού αυτών.

Στα Δωδεκάνησα


Ενόψει των επικείμενων προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου «καλεί τη ΔΔΕ Δωδεκανήσου να διευκολύνει τους αναπληρωτές που θα προσληφθούν στα Δωδεκάνησα, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αναλάβουν υπηρεσία απευθείας στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να παρουσιαστούν πρώτα στην έδρα της ΔΔΕ στη Ρόδο.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρυσι κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛΜΕ και δεν είχε υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, απεναντίας η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων υποδέχτηκε με ανακούφιση τη ρύθμιση αυτή που τους απάλλασσε από σημαντική οικονομική επιβάρυνση και πρόσθετη ταλαιπωρία».

Σε Ικαρία & Φούρνους


O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων, τονίζει σε ανακοίνωσή του πως: «Η αδιοριστία καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών σε Ικαρία και Φούρνους. Κάλυψη όλων των κενών στην πρώτη φάση». Ακολούθως και μετά από αναλυτική παρουσίαση των κενών ανά σχολείο στην περιοχή ευθύνης του, ο σύλλογος αναφέρει ότι διεκδικεί:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000). Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

- Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Να δοθούν ΟΛΑ τα κενά στους προσληφθέντες αναπληρωτές πριν την τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία.

- Σε περίπτωση διενέργειας περισσότερων φάσεων, να δίνεται δυνατότητα βελτίωσης θέσης.
- Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

-  Κάλυψη των κενών για το ολοήμερο πρόγραμμα όλων των μονοθέσιων σχολείων (Ξυλοσύρτη, Καρκιναγρίου, Θύμαινας και Χρυσομηλιάς). Λειτουργία σχολικής μονάδας ή τμήματος ακόμα και για ένα παιδί στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

- Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.

- Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.

-  Εξασφάλιση δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς από και προς το σχολείο για όλους τους μαθητές της περιοχής μας.

- 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις.

-  Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.

-  Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς».
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου