Reuters: «Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για έκτη φορά»

Ελληνικό ΑΕΠ, Reuters,

«Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για έκτη φορά», γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας...


«Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για έκτη φορά», γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Στην αρχή του έτους, η οικονομία είχε αυξηθεί κατά 0,9% ενώ επίσης επωφελήθηκε από την αύξηση των εξαγωγών. Τον Αύγουστο, η υπερχρεωμένη χώρα βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης των πιστωτών που μετρούσε ήδη πολλά χρόνια.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας τα μέτρα λιτότητας για τη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο, αναφερθείς στις μεταρρυθμίσεις: «Ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά». «Η διατήρηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας μετά το πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο οικονομολόγος της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος.

Η Ελλάδα ήταν σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25%. Από το 2010, η χώρα έχει λάβει βοήθεια ύψους περίπου 288 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποφυγή χρεοκοπίας. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων διάσωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει τώρα να κατευθύνει τη χώρα του σε μια βιώσιμη ανάκαμψη με ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η ελληνική οικονομία θα αυξηθεί κατά περίπου 1,9% το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου