Αλέξης Τσίπρας στον ΟΗΕ: «Χτίζουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους» (vid)

Αλέξης Τσίπρας, ΟΗΕ, ομιλία στο Concordia,

Μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία στο Concordia, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. 


Ύστερα από χρόνια λιτότητας, ύφεσης και απελπισίας, μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον της χώρας σ’ αυτούς που το οραματίζονται, και θα κάνω τα πάντα να σας διαβεβαιώσω ότι η «χαμένη γενιά» γίνεται η πρωτοπόρος της νέας εποχής, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Γ.Σ. του ΟΗΕ

«Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης, η οποία διήρκησε για πάνω από 10 χρόνια, είναι η σημαντικότερη είδηση» σημείωσε και υπογράμμισε ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος, όπου μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους», καθώς οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολύ σοβαρές.

Χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση, ευρωπαϊκό πρόβλημα, που απαιτεί μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπισή του.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να καταστήσει τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης.

Καποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε, είπε χαρακτηριστικα ο πρωθυπουργός.


Επαφές του πρωθυπουργού με τραπεζικά στελέχη


Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America, Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, στη Νέα Υόρκη.

Όπως έχουν προαναγγείλει πηγές της κυβέρνησης, στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».

Τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον τομέα των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου