Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (vid)

επιδείνωσης καιρού, ΕΜΥ, Ξενοφών.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 Μποφόρ και οι ισχυρές καταιγίδες.


Για θυελλώδεις ανέμους που θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ώρες κάνει λόγο η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη οι θυελλώδεις άνεμοι θα κυμανθούν μεταξύ 7 και 9 Μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο, και τα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τα 10 Μποφόρ.

Μέχρι το βράδυ θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένιση, ωστόσο στα νότια πελάγη η ένταση θα διατηρηθεί στα 10 μποφόρ.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη. Οι καταιγίδες τη νύχτα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ στη συνέχεια της ημέρας αναμένεται να επεκταθούν στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο τοπικά το πρωί, τα 10 Μποφόρ.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά που έχει η ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Παράλληλα, αναμένεται να επικρατήσουν σταδιακά οι νότιοι άνεμοι, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν το μεσημέρι τα 8-9 Μποφόρ.

Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το κεντρικό και το νότιο μέρος της χώρας.

Στα νότια πελάγη θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι 9-10 Μποφόρ, με την ΕΜΥ να σημειώνει την πιθανότητα ανέμων σε επίπεδο θύελλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου