Σχέδιο απόφασης Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Διπολικό σχήμα αντιπαράθεσης δύο διαφορετικών προγραμματικών προτάσεων

ΣΥΡΙΖΑ, Κεντρική Επιτροπή,

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, τονίζεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπέδωση και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από την καταγωγή , θρησκευτικές πεποιθήσεις εισόδημα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό...


Το νέο πεδίο αντιπαράθεσης που διαμορφώνεται μετά και το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής υπογραμμίζεται στο σχέδιο απόφασης για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται στο κείμενο, πλέον διαμορφώνεται ένα διπολικό σχήμα αντιπαράθεσης των δυο κύριων προγραμματικών προτάσεων. Ο ένας πόλος, σημειώνεται στο κείμενο, υπό τη ΝΔ προβάλλει εκ νέου ένα άγριο, αγοραίο με αυταρχικό πρόσωπο νεοφιλελευθερισμό, υιοθετώντας τη λογική των μνημονίων που αποτελούν το πολιτικό της πρόγραμμα και το οποίο απέρριψε ο ελληνικός λαός το 2015, αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά επιζήμια επιλογή που συνιστά για τις ανάγκες του.

Ο άλλος πόλος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνεται, εκφράζει την υποστήριξη μιας δίκαιης παραγωγικής και με οικολογικό πρόσημο βιώσιμης ανάπτυξης με δίκαια κατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων που έπληξε η οικονομική κρίση. «Την προστασία και στήριξη του κόσμου της εργασίας και των δικαιωμάτων του. Τη στήριξη των εργαζομένων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που επλήγησαν βάναυσα από την κρίση. Την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών. Το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τις παρεπόμενες αλλαγές της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα» συμπληρώνεται.

Επίσης, στο κείμενο τονίζεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπέδωση και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από την καταγωγή , θρησκευτικές πεποιθήσεις εισόδημα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στο κείμενο αναφέρεται και η συνέχιση της χάραξης μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ανέδειξε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης.

Καταλήγοντας σημειώνεται πως πρόκειται για μια σύγκρουση δυο ανταγωνιστικών πολιτικών σχεδίων και προταγμάτων, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και τη ζωή των πολιτών της για τα επόμενα χρόνια.

Η προγραμματική αυτή αντιπαράθεση θα εκφραστεί κατ’ αναλογία και υπό προϋποθέσεις στις εκλογές στους δήμους και στις Περιφέρειες και στις ευρωεκλογές, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως στις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνεται.
amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου