Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι

Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία,

Ο Γενικός Εισαγγελέας του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή, τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της ερευνάς για την τύχη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι....

Ο Σαουδάραβας Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή σύμφωνα με την εφημερίδα
Riyadh Daily, τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της ερευνάς για την τύχη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με αυτά, μια συμπλοκή ξέσπασε ανάμεσα σε εκείνον και τους ανθρώπους που τον συνάντησαν στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη και 18 υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Γινεται ακόμα γνωστό ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, διέταξε την δημιουργία μιας υπουργικής επιτροπής, με επικεφαλής τον πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για να αναδιοργανώσει την υπηρεσία πληροφοριών.

Οι ισχυρισμοί έρχονται εν μέσω ειδήσεων ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή, σχετικά με την πρόοδο των ερευνών τους.

Ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δεν έφυγε ποτέ από το προξενείο μετά την είσοδό του στις 2 Οκτωβρίου για να λάβει απαραίτητα έγγραφα για τον επερχόμενο γάμο του. Μετά από εβδομάδες εικασιών και αναφορών ότι είχε σκοτωθεί ή απαχθεί από τη χώρα, αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση του θανάτου του δημοσιογράφου.

Το χθεσινό δημοσίευμα της Σαουδαραβικής εφημερίδας "Riyadh Daily” 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου