1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 460 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Η «νυχτερινή» συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες;

Ενα νυχτερινό ραντεβού που έμεινε κρυφό τόσο από το Μαξίμου όσο και από την Αρχιεπισκοπή, με... μενού την εκκλησιαστική περιουσία και τη συνταγματική αναθεώρηση


Μια είδηση που επιβεβαιώνει την προνομιακή σχέση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με την Αρχιεπισκοπή, φιλοξενεί το «Εθνος της Κυριακής», το οποίο σε πρωτοσελίδο ρεπορτάζ του αποκαλύπτει ότι ο Πρωθυπουργός είχε μυστική συνάντηση την περασμένη Τετάρτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο να κρατείται μια τέτοια συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και άρα εκτός πρωτοκόλλου καθώς πρόκειται για δύο θεσμικούς παράγοντες, μια συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας και του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Για παράδειγμα όταν ο κ. Τσίπρας είχε σπεύσει να συναντήσει και να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Σκοπιανό, πριν από κάθε άλλο πολιτικό ή πολιτειακό παράγοντα, εκείνη η επικοινωνία είχε δημοσιοποιηθεί — τώρα όμως όλα έγιναν εν κρυπτώ. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως αποκαλύτει το «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης. Η συνάντησή τους, μάλιστα, περιγράφεται ως «νυχτερινή»

το πρωτοσόλιδο του ΕΘΝΟΥΣ
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το protagon.gr, η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», με τον κ. Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμφωνούν στη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση για απόδοση των εσόδων της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην Εκκλησία, αλλά και στο Κράτος, σε ποσοστό 50%, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των σχέσεών τους και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των διακριτών ρόλων τους. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Αλ. Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκκλησιαστική περιουσία, σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.