Άνγκελα Μέρκελ: «Στοπ» στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

Γερμανία, Σαουδική Αραβία, δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι,

Διεξάγοντας εκστρατεία για το κόμμα της για τις περιφερειακές εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου την καταδίκη της για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι...


«Στοπ» στις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία βάζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε πως όσο υπάρχει ερωτήματα για το τι συνέβη στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, οι συναλλαγές θα σταματήσουν.

Διεξάγοντας εκστρατεία για το κόμμα της για τις περιφερειακές εκλογές, η Μέρκελ επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου την καταδίκη της για τον φόνο του Κασόγκι, για τον οποίο η Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε ότι έλαβε χώρα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

«Κατά πρώτον, καταδικάζουμε αυτή την πράξη με τον πιο έντονο τρόπο», δήλωσε η Μέρκελ.
«Κατά δεύτερον, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τί συνέβη, απέχουμε πολύ από τη διαλεύκανση της υπόθεσης για την οποία οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων, αυτές δεν μπορούν να γίνουν υπό τις παρούσες συνθήκες».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής φέτος πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, με το σουνιτικό βασίλειο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γερμανία μετά την Αλγερία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το Βερολίνο ενέκρινε την πώληση εξοπλισμού αξίας 416,4 εκατομμυρίων ευρώ στο Ριάντ το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 30ης Σεπτεμβρίου, επεσήμανε το υπουργείο απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Την παράδοση αυτού του εξοπλιστικού προγράμματος προφανώς "εκβιάζει" η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απαιτώντας την διαλεύκανση των αιτιών δολοφονίας Τζαμάλ Κασόγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου