1337 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1167 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 678 ΚΟΣΜΟΣ 667 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Η ξηρασία επιτείνει την ανάγκη λήψης μέτρων στη νέα ΚΑΠ

Σύμφωνα με τις προτάσεις που υπέβαλε η Κομισιόν, από το 2020 και στο εξής τα κράτη-μέλη θα πρέπει να επιλέγουν τη δική τους δέσμη υποχρεωτικών και εθελοντικών περιβαλλοντικών μέτρων για τους αγρότες τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στους ενιαίους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο ΕΕ...

 
Την αναγκαιότητα αύξησης των περιβαλλοντικών φιλοδοξιών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - ΚΑΠ - μετά το 2020 επανέλαβε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν (φωτο), από το βήμα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο. 
 
Ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, αιτιολόγησε τη θέση αυτή, υποδεικνύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες έγιναν εμφανείς αυτό το καλοκαίρι κυρίως μέσα από το έντονο κύμα καύσωνα και ξηρασίας που έπληξε την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

«Μετά από αυτό το καλοκαίρι, θεωρώ ότι όλοι συμφωνούμε πως η ΚΑΠ πρέπει να προσφέρει περισσότερες περιβαλλοντικές και κλιματικές φιλοδοξίες», τόνισε ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, εξηγώντας ότι η πολιτική πρέπει να συμβάλει στον μετριασμό και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, όπως το νερό, το έδαφος και ο αέρας, και να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που υπέβαλε η Κομισιόν, από το 2020 και στο εξής τα κράτη-μέλη θα πρέπει να επιλέγουν τη δική τους δέσμη υποχρεωτικών και εθελοντικών περιβαλλοντικών μέτρων για τους αγρότες τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στους ενιαίους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Οι εκμεταλλεύσεις θα λαμβάνουν υψηλότερα ποσά ενίσχυσης ανάλογα με την κλιματική και την περιβαλλοντική φιλοδοξία των πρακτικών τους, με τους αγρότες ανά την ΕΕ να καλούνται να συμμορφωθούν σε ένα ετερόκλητο σύνολο περιβαλλοντικών μέτρων, προκειμένου να αποσπάσουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.

Με λίγα λόγια, ο μεν στόχος είναι κοινός, ωστόσο ο καθορισμός των μέσων για την επίτευξή του είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κράτους-μέλους.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνεδρίασης του Συμβουλίου, η ελληνική πλευρά τόνισε ότι κανείς δεν αρνείται πως η ΚΑΠ πρέπει να εντείνει τον ρόλο της στην προστασία του περιβάλλοντος, όμως «οι αγρότες χρειάζονται κίνητρα και όχι κυρώσεις, αν πρόκειται να εφαρμόσουν αγροπεριβαλλοντικά μέτρα».

Περιβάλλον,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.