Βέλγος πολιτικός χαρακτηρίζει τη μαζική μετανάστευση ως «βόμβα» στα θεμέλια της Ε.Ε.

Ε.Ε., Μετανάστευση, Μπαρτ Ντε Βέβερ,

Ο δήμαρχος της Αμβέρσας και ηγέτης φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος, Μπαρτ Ντε Βέβερ,  χαρακτηρίζει τη μαζική μετανάστευση ως «βόμβα» στην αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητεί το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων.


Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ
Η μαζική μετανάστευση στην Ε.Ε. έχει βάλει ένα είδος βόμβας στην αρχιτεκτονική της Ένωσης και εάν τα σύνορα δεν κλείσουν, το σημερινό μοντέλο δεν πρόκειται να διατηρηθεί υποστήριξε ο δήμαρχος της Αμβέρσας στο Βέλγιο, Μπαρτ Ντε Βέβερ και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Νέα Φλαμανδική Συμμαχία».

«Δεν είμαστε ενάντια στη μετανάστευση, αλλά πρέπει να επικεντρωθεί σε άτομα που έχουν σχετικές δεξιότητες στην αγορά εργασίας, όπως στον Καναδά ή στην Αυστραλία. Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε να λέμε ότι όλοι όσοι έρχονται σε εμάς θα πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώνουν και να εισπράττουν εισόδημα και κοινωνική κατοικία, κάτι που μπορεί να βρει κανείς μόνο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ντε Βέβερ στη βελγική εφημερίδα La Libre.

Επισήμανε ότι τα μέλη της Ε.Ε. συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών όπου τα επίπεδα διανομής του εισοδήματος είναι από τα υψηλότερα μετά τις σκανδιναβικές χώρες. «Όμως, δε θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το μοντέλο εάν δεν κλείσουμε τα σύνορα», υπογράμμισε ο Ντε Βέβερ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όταν στόχος ήταν να «προστατευθούν όσοι έφευγαν από τις κομμουνιστικές χώρες».

«Ωστόσο, οι κανόνες για τη χορήγηση ασύλου δεν έχουν συνταχθεί για μαζική μετανάστευση. Αυτό είναι τρέλα, μία βόμβα που έχει τοποθετηθεί κάτω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Βέβερ αναφερθείς στη θέση των Ευρωπαίων δικαστών που απαγορεύουν την πρακτική της υποχρεωτικής επιστροφής των πλοίων με παράνομους μετανάστες.

Μιλώντας για το Brexit, ο Βέβερ είπε ότι η Ε.Ε. «έχει ήδη χάσει το Ηνωμένο Βασίλειο» και εάν «δημοψήφισμα πραγματοποιούταν σε Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία, θα χάναμε και αυτές τις χώρες».
πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου