Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών (Vid)

Πάνος Καμμένος,

«Δεν θα ψηφίσω την συμφωνία (των Πρεσπών) όταν έρθει στο Κοινοβούλιο» ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ. Υποστήριξε ότι δεν θα κάνει τη χάρη στον Κ. Μητσοτάκη να ρίξει την κυβέρνηση νωρίτερα. Όταν έρθει η συμφωνία στην Βουλή θα αποχωρήσουμε... 


«Όταν η συμφωνία έρθει στην Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση αλλά δεν θα κάνουμε τη χάρη στον Κ. Μητσοτάκη να ρίξουμε την κυβέρνηση πριν γίνουν όλα αυτά για να διασφαλίσει τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον κουμπάρο του τον Μαρινάκη και όλο αυτό τον εσμό που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ να το ξεχάσουν», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Σκοπός της Ν.Δ. είναι να ρίξει την κυβέρνηση για να σταματήσει το έργο της» υποστήριξε ο Π. Καμμένος τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση δυσπιστίας που θέλει η Ν.Δ. να φέρει αποκομμένη από τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μέχρι να έρθει η συμφωνία στην Βουλή και παραμένουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση. Αν βρεθούν σήμερα 11 αποστάτες και ψηφίσουν στη Βουλή των Σκοπίων και ξαναψηφίσουν, κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Όταν έρθει στην Ελλάδα θα αποχωρήσουμε» πρόσθεσε.

Επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος για το Plan B, αλλά δεν το εγκρίνει


Το 70% στα Σκόπια και το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της συμφωνίας υποστήριξε μιλώντας για την «εναλλακτική πρόταση» που είπε στους Αμερικανούς. Ο κ. Καμμένος θεώρησε ότι ήταν υποχρέωσή του να την εκφράσει ως κυβερνητικός εταίρος και να δηλώσει τη διαφωνία του. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι την εναλλακτική πρόταση την γνωρίζει ο Πρωθυπουργός αλλά δεν είναι η επίσημη κυβερνητική θέση. Όπως είπε ενημέρωσε ότι αποτελεί θέση του συγκυβερνώντος κόμματος.

«Ως υπουργός εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Άμυνας και ξεκαθάρισα τη θέση μου κατά της συμφωνίας ότι είναι η άποψη του συγκυβερνώντος κόμματος. Τους είπα ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει για το Plan Β, αλλά δεν το εγκρίνει» είπε ενώ υποστήριξε ότι «με τον Πρωθυπουργό έχουμε μια πολύ έντιμη σχέση και ποτέ δεν μπήκε άλλος παρανομαστής από την πολιτική βούληση και την καλή θέληση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έγινε το τηλεφώνημα για το οποίο έγραψαν δημοσιεύματα.

Τέλος μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.
ert.gr / avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου