Το αδίστακτο ΠΑΣΟΚ και η «αθώωση» Παυλόπουλου από το 2010

Μανώλης Κοττάκης,

Χθες το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τον εαυτό του. Και ας έσπασε τα μούτρα του με τις εξεταστικές κατά μελών και υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή τα έτη 2010-2012. Προκειμένου να βγει από τα σχοινιά μετά το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιου κ.λπ. επιχείρησε ισοδύναμο τετελεσμένο, επιτιθέμενο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αδίστακτο όπως πάντα....


 του Μανώλη Κοττάκη*

Οταν καμιά φορά εκφράζω ισχυρές επιφυλάξεις για την πρόθεση της ηγεσίας της Ν.Δ. να συνεργαστεί με «προσωπικότητες» από το ΠΑΣΟΚ ή μετεκλογικά ακόμη και με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεν το κάνω από δογματισμό ή από έλλειψη αγωνίας για το μέλλον της χώρας. Το κάνω γιατί έχω υπ' όψιν μου ποιας ποιότητας άνθρωποι ηγούνται αυτού του χώρου διαχρονικά. Το κάνω γιατί έχω υπ' όψιν μου συγκεκριμένες συμπεριφορές εις βάρος πολιτικών προσώπων της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε έντιμους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ή και βουλευτές που γνωρίζω έτη και έτη και των οποίων τον βίο και την πολιτεία σέβομαι. Αναφέρομαι στις κακομαθημένες ηγεσίες του κινήματος, στο DNA των οποίων ρέει άφθονη η ατιμία. Που δεν ξέρουν τι σημαίνει ο όρος «fair» στη ζωή και την πολιτική. Η μόνη μέθοδος που γνωρίζουν κάθε φορά που στριμώχνονται είναι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Χθες το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τον εαυτό του. Και ας έσπασε τα μούτρα του με τις εξεταστικές κατά μελών και υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή τα έτη 2010-2012. Προκειμένου να βγει από τα σχοινιά μετά το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιου κ.λπ. επιχείρησε ισοδύναμο τετελεσμένο, επιτιθέμενο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αδίστακτο όπως πάντα.

Το σκάνδαλο στο οποίο υποτίθεται πως εμπλέκεται ο Πρόεδρος συνίσταται στο γεγονός ότι ένα βούλευμα του 2017 για την παραλαβή του C4I δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες του ανώτατου άρχοντος o οποίος ως υπουργός Εσωτερικών αναγκάστηκε να παραλάβει το 2007 (λόγω των ποινικών ρητρών) το πανάκριβο πλην άχρηστο σύστημα ασφαλείας tetra που παρήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για τους Ολυμπιακούς του 2004. Η καταγγελία θα είχε ενδιαφέρον αν οι συντάκτες της ερώτησης δεν παρέλειπαν μια πληροφορία: Η υπόθεση έχει κριθεί τελεσίδικα στη Βουλή. Η εξεταστική για τη Siemens που συνέστησε το ΠΑΣΟΚ το 2010 όχι απλώς δεν βρήκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτούς τους ισχυρισμούς εις βάρος Παυλόπουλου, αλλά στο τέλος οι βουλευτές του Κινήματος ζητούσαν και συγγνώμη από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους διαδρόμους της Βουλής! Το ίδιο και από τον αδάμαντα Βύρωνα Πολύδωρα. Το ίδιο και από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για τον οποίο σκέφτηκαν επ' ολίγον να παραπέμψουν σε προανακριτική επιτροπή. Αλλά μετάνιωσαν λόγω ελλείψεως στοιχείων.

Κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν μάλιστα τότε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι η εντολή να περιληφθεί το όνομά του στο κατηγορητήριο για τη Siemens διαβιβάστηκε στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο από το γραφείο του πρωθυπουργού με ιμάντες τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Χρήστο Παπουτσή και έναν γνωστό «αρκούδο».

Ηταν η εποχή που -όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος- ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου πίεζε στα υπουργικά συμβούλια συναδέλφους του «να βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή γιατί το ζητούν οι ξένοι». Ηταν η εποχή -αποκαλύφθηκαν αργότερα αυτά– που ολόκληρη η δικογραφία για το Βατοπαίδι που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος βρέθηκε (και κατασχέθηκε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας) στο σπίτι κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ηταν η εποχή των εξεταστικών και των δικών για τα δομημένα ομόλογα που κατέρρευσαν επίσης σαν χάρτινος πύργος στις δικαστικές αίθουσες. Ηταν η εποχή που οι συκοφάντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκαν και πλήρωσαν αποζημιώσεις σε αξιωματούχους του Καραμανλή για τα ομόλογα. Ηταν η εποχή που αξιωματούχοι της Ν.Δ. πιέζονταν να καταδώσουν με τη φράση «πες το όνομα Καραμανλής και θα σε αφήσουμε ήσυχο». Και βεβαίως ήταν η εποχή που το γραφείο του πρωθυπουργού έδινε εντολή να εντάσσονται στις έρευνες των εξεταστικών επιτροπών με προφανή δόλο ονόματα υπουργών του Καραμανλή, όπως του Παυλόπουλου.

Σε αυτήν την εποχή, την εποχή της ατιμίας, μας γυρίζουν οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (εις μουσουλμάνος, ήταν και βουλευτής της Ν.Δ. το 2007, τρομάρα του) με τη χθεσινή ερώτησή τους. Οσοι από τους υπογράφοντες ήταν τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «πτύουν» στην πραγματικότητα τους εαυτούς τους και τα πορίσματά των. Από τις επόμενες μέρες που θα κάνω νέες αποκαλύψεις για τη βλάβη που προκάλεσαν σε εθνικά θέματα το 2011 για να πλήξουν το βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι να τους δω που θα βρίσκονται για να καμαρώνουν.

Επειδή μάλιστα τινές εκ των υπογραφόντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μου είναι γνωστοί και συμπαθείς, τους απευθύνω μία προτροπή για όση αξία έχει: Μην εξευτελίζεστε, αγαπητοί, για χάρη του Κώστα Σημίτη. Σας διασύρουν τα ίδια σας τα πορίσματα του 2010 που «αθωώνουν» πανηγυρικά τον κ. Παυλόπουλο. Και σε κάθε περίπτωση: Πάει πολύ εσείς, οι υπουργοί σας, που «αγοράσατε» ένα πανάκριβο σύστημα ασφαλείας -με απαίτηση των ΗΠΑ- και καταχρεώσατε τον ελληνικό λαό, να ζητάτε τον λόγο από εκείνους που αναγκάστηκαν να το παραλάβουν.

Λιγότερη ατιμία, αγαπητοί. Λιγότερη...
__________________________

* O Μανώλης Κοττάκης είναι δημοσιογράφος, Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νομικών "για τη Δημοκρατία και τη Νομοθέτηση".  Σήμερα είναι Διευθυντής Έκδοσης της ΕΣΤΙΑΣ, αρθρογράφος της εφημερίδας "Δημοκρατία" και  σχολιαστής σε πολλά ΜΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου