BREXIT: Επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών

BREXIT, Λονδίνο, Βρυξέλλες,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street Λονδίνο και Βρυξέλλες συμφώνησαν σε κείμενο που περιλαμβάνει τη λύση και για το μεγάλο αγκάθι των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία και κατά συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο.


Σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για το Brexit φαίνεται να έχουν φτάσει Λονδίνο και Βρυξέλλες, σύμφωνα με τι euronews.

Την Tετάρτη θα συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Βρετανία για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις του «διαζυγίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street Βρετανοί και Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε κείμενο που περιλαμβάνει λύση και για το μεγάλο αγκάθι των συνομιλιών, που δεν είναι άλλο από το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία και κατά συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο είναι και κυβερνητικός εταίρος της Μέι, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει υπομονή, καθώς οι κόκκινες γραμμές του κόμματος είναι γνωστές.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει όταν το σχέδιο φτάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου