Γιάννης Αντωνιάδης: "Βυθίσατε τον Πορθητή και Μπαρμπαρός"

Γιάννης Αντωνιάδης, Ερώτηση του βουλευτή, Σκληρή απάντηση στην Τουρκία,

Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης,  προς τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, ζητά να βυθιστούν τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» αν ξεκινήσουν άντληση πετρελαίου στην ελληνική ΑΟΖ...


Να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ να βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» ζητάει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης.

Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα τον καλεί να του απαντήσει τι προτίθεται να πράξει αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές.

Μάλιστα επισημαίνει στον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει «δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» και τον καλεί να αντιληφθεί ότι «όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό».

Ολόκληρη η Ερώτηση του βουλευτή


Προς τον υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’ αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γιάννης Αντωνιάδης

Απέσυρε την ερώτηση για «Πορθητή» και «Μπαρμπαρός» ο βουλευτής της ΝΔ μετά από παρέμβαση Κώστα Τσιάρα.


Σάλο προκάλεσε στο εσωτερικό της ΝΔ η ερώτησή του βουλευτή της Γιάννη Αντωνιάδη προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, που τον καλούσε ούτε λίγο-ούτε πολύ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Πορθητή» και «Μπαρμπαρός», εφόσον προχωρήσουν σε εξόρυξη πετρελαίου στην ελληνική ή την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας με παρέμβαση του κάλεσε τον ερωτώντα βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη και του ζήτησε να αποσύρει την ερώτησή του, κάτι που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου