Συνάντηση Βασίλη Λεβέντη με εκπροσώπους κληρικών του ΙΣΚΕ

Κληρικοί, Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ΙΣΚΕ, Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου,

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι κληρικοί όλης της χώρας μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου. Τις ανησυχίες τους μετέφερε στην Ένωση Κεντρώων αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος – ΙΣΚΕ. 


Κληρικοί που εκπροσωπούν τον Ιερό Σύνδεσμο, μετά τις συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, μεταφέροντας τις ανησυχίες του κλήρου.

«Πλήρη στήριξη παρείχε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή, και του έθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία Εκκλησίας -Κράτους», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ ζήτησαν να παραμείνουν δημόσιοι λειτουργοί, να μην περάσει ουδετερότητα της θρησκευτικής πίστης και να παραμείνει η Εκκλησία της Ελλάδος, η επίσημη Εκκλησία, ενώ ο κ.Λεβέντης τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τα αιτήματα των κληρικών και ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο «να κάνει πίσω και ανοίξει διάλογο, με την ιεραρχία, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο».

Ο Βασίλης Λεβέντης, είπε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να περάσει και μίλησε για «προδοσία της πίστης», ενώ κατέθεσε την άποψη ότι «δεν μπορεί να δεχτούμε την ουδετερότητα και να εξισώνεται η Ορθοδοξία, που είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, με δόγματα και αιρέσεις», αναφέρει επίσης η Ένωση Κεντρώων προσθέτοντας πως θα κάνει αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου