Το Ίδρυμα του Σόρος εγκαταλείπει την Τουρκία

"Ανοιχτή Κοινωνία", Τουρκία, Τζορτζ Σόρος, Ρ.Τ. Ερντογάν,

Το Ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, «Ανοιχτή Κοινωνία», θα κλείσει το παράρτημα στην Τουρκία, αναφέροντας ότι «ανυπόστατοι ισχυρισμοί και εικασίες» υπονομεύουν το έργο του.


Ο οργανισμός «Ανοιχτή Κοινωνία» ανακοίνωσε το νέο τη Δευτέρα, λίγες ημέρες αφού το πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Τζορτζ Σόρος ότι προσπαθεί να διχάσει τη χώρα, αναφερόμενος μάλιστα στον Σόρος ως «ο διάσημος Ούγγρος εβραίος Σόρος».

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Σόρος για έλεγχο του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβάλα, που κατηγορείται για χρηματοδότηση και οργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2013 και σύνδεση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ο Καβάλα είναι μέλος του συμβουλίου του οργανισμού του Σόρος.

Πάνω από 12 άνθρωποι που συνδέονται με τον Καβάλα συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα καθώς συνεχίζεται η καταστολή οποιουδήποτε υπόπτου για εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ιδρύματος ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Ερντογάν. Ο οργανισμός χαρακτήρισε τις προσπάθειες του Ερντογάν να συνδέσει τον Σόρος με τις διαδηλώσεις του 2013 ως «αναληθείς» και υποστηρίζει ότι οι «ανεδαφικοί ισχυρισμοί και οι εικασίες» του Ερντογάν έχουν «καταστήσει αδύνατη» την συνέχιση της δράσης του οργανισμού.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου