Στον εισαγγελέα ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος - Η αναφορά του Πρωθυπουργού στη Βουλή (vid)

Λαθρεμπόριο χρυσού, τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής,

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και μέλη της συμμορίας στην οποία ο ίδιος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο. Λαθρεμπόριο χρυσού με μυθικά κέρδη!


Ο 51χρονος, Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων σε Αθήνα, επαρχία και εξωτερικό που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι σύμφωνα με τις αρχές και ο άνθρωπος που είχε κομβικό ρόλο στα δύο δίκτυα. 

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται από την Αστυνομία η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.

Ο ενεχυροδανειστής, με 44 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα , ο Τούρκος αρμενικής καταγωγής, ο Σύρος σύνδεσμος με τα “παζάρια” της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός, ένας ομογενής πυγμάχος από τη Ρωσία στο σπίτι του οποίου στον Χολαργό βρέθηκαν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και όπλων, καθώς και 89 ακόμη κατηγορούμενοι συνθέτουν τις δύο μεγάλες οργανώσεις που άρπαζαν κλεμμένα χρυσαφικά, τα έλιωναν σε χυτήριο και αφού τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τα “έσπρωχναν” στην αγορά της Τουρκίας αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα η ποινική δίωξη αφορά, κατά περίπτωση, τα εξής αδικήματα:


Σε βαθμό κακουργήματος:
α) Εγκληματική οργάνωση
β) Λαθρεμπορία
γ) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
δ) Τοκογλυφία

Σε βαθμό Πλημμελήματος:
α) παράβαση του νόμου ναρκωτικών
β) παράβαση του νόμου περί όπλων
γ) αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
δ) πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην υπόθεση "Ριχάρδου"


Ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση των ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος» έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για θέματα ασφάλειας, κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή εξάρθρωση δικτύου εγκληματικής οργάνωσης με 59 συλληφθέντες, εκ των οποίων και ο «εγκέφαλος», κατονόμασε τα εν λόγω ενεχειροδανειστήρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το δίκτυο "Ριχάρδος" είχε ξεζουμίσει -στα πρώτα χρόνια της κρίσης ιδίως- δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, οι οποίοι μέσα στην απελπισία τους προσπάθησαν να βρουν τη δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου