YΠΠΟΑ: 20 Νοεμβρίου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ.​..


Με τα μάτια στραμμένα στο παιδί-πολίτη το Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία να γιορτάσει με δράσεις και εκδηλώσεις την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επτά δημόσια μουσεία και δεκατέσσερις από τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού «ανοίγουν μια μεγάλη βεντάλια συζητήσεων, εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινούν από τα ίδια τα παιδιά, και ιδιαίτερα τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απευθύνονται στα παιδιά, στους έφηβους και στο ευρύ κοινό των μεγάλων και φθάνουν μέχρι και την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ!» ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού επιθυμώντας «να ανοίξει ένας ουσιαστικός και δυναμικός διάλογος για τα δικαιώματα του παιδιού».

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με οκτώ ακόμη υπουργεία, τρεις Περιφέρειες, δεκαοκτώ δήμους και... το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, και φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.culture.gr ένα σύνολο 123 δικών του και άλλων εκδηλώσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

«Για τη χώρα μας, ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τώρα που βγαίνει από την κρίση, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε όλοι, το κράτος, η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, σε ένα πολυετές μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό του Παιδιού-Πολίτη και των δικαιωμάτων του» αναφέρει σε μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

«Το παιδί-πολίτης, ένα υπό διαμόρφωση μέλος της δημοκρατικής κοινωνίας, δικαιούται να έχει ισότιμη πρόσβαση στις κοινωνικές διεργασίες, να συμμετέχει και να παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής και του μέλλοντός του» καταλήγει η Μ. Ζορμπά στην τοποθέτησή της για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου