Η Πορτογαλία εξόφλησε το ΔΝΤ γλιτώνοντας τόκους 1,16 δισ.€

Πορτογαλία, ΔΝΤ,

Χάρη σε αυτή την πρόωρη εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της στο ΔΝΤ η Πορτογαλία γλίτωσε 1,16 δισεκατομμύριο ευρώ σε τόκους...


Η Πορτογαλία αποπλήρωσε τα υπόλοιπα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ που της είχε χορηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας της χώρας κατά την περίοδο της κρίσης, εξοφλώντας πλήρως το χρέος της στον διεθνή οικονομικό οργανισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Χάρη σε αυτήν την πρόωρη εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεών της, η χώρα γλίτωσε 1,16 δισεκατομμύριο ευρώ σε τόκους, πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Το αρχικό πρόγραμμα αποπληρωμής του δανείου, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (ήταν μέρος του συνολικού ποσοστού των 78 δισεκατομμυρίων που έλαβε η Πορτογαλία στο πλαίσιο του μνημονίου διάσωσης του 2011) προέβλεπε την καταβολή της τελευταίας δόσης στο ΔΝΤ το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία άρχισε να αποπληρώνει πρόωρα το ΔΝΤ από το 2015. Εκείνη τη χρονιά με τις δικές της δυνάμεις πέτυχε να βγει από το Μνημόνιο και να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές με χαμηλό σχετικά επιτόκιο.

Το επόμενο βήμα έγινε το Μάη του 2017 όταν η Πορογαλία αποπλήρωσε πρόωρα άλλα 10 δισ. ευρώ από την οφειλή της στο ΔΝΤ, γλιτώνοντας και τότε μεγάλα ποσά από την καταβολή τόκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου