Το 72% των Γάλλων εξακολουθεί να στηρίζει τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Γαλλία, «Κίτρινα Γιλέκα», Δημοσκόπηση,

Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού RTL και του τηλεοπτικού καναλιού Μ6, το 72% των Γάλλων στηρίζει τα «Κίτρινα Γιλέκα».


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά τις διαδηλώσεις της 1ης Δεκεμβρίου, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού RTL και του τηλεοπτικού καναλιού Μ6, το 72% των Γάλλων εξακολουθεί να στηρίζει τα «Κίτρινα Γιλέκα». Το 85% δεν εγκρίνει τις πράξεις βίας που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο, ενώ μεγάλη είναι η απόρριψη της κυβέρνησης Μακρόν καθώς το 90% κρίνει πως «δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων». Σύμφωνα με αλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοτικότητα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μειώθηκε ακόμα περισσότερο και κυμαίνεται στο 25%, από 29% που ήταν τον Οκτώβριο.

Δημοσκόπηση διεξήγαγε και το Ινστιτούτο Viavoice για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation. Σε άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει ότι το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» μεταλλάσσεται πολιτικά και κοινωνιολογικά. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ενώ το αίτημα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων φαίνεται να μην είναι πια το κυρίαρχο καθώς το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Μακρόν δεν τους εκπροσωπεί ή δεν τους ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου