“Αντάρτικο” πόλης στο Παρίσι - Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Γαλλία, Παρίσι, «Κίτρινα Γιλέκα»,

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, με τα «Κίτρινα Γιλέκα» να αντιτίθενται στις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα...


Περισσότερες από 200 συλλήψεις έγιναν το Σάββατο στο Παρίσι στη διάρκεια διαδηλώσεων των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων» κατά της αύξησης των τιμών στα καύσιμα και κατά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη γαλλική πρωτεύουσα. Εξήντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων, βομβών κρότου, αλλά και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών που προσπάθησαν να διασπάσουν την περίμετρο ασφάλειας γύρω από τα Ηλύσια Πεδία.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης.



Κλειστοί παραμένουν 19 σταθμοί του μετρό.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους: «Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου».

«Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των «κίτρινων γιλέκων»», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου