Στο Ευρωκοινοβούλιο η υπόθεση Κων. Κατσίφα

Ευρωκοινοβούλιο, Αλβανία, δολοφονία Κων. Κατσίφα,

Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια για τον θάνατο-δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες από τις αλβανική αστυνομικές δυνάμεις.... 


Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τις υπογραφές του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και του εισηγητή της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, Κνουτ Φλέκενστάιν.

Με αφορμή το ψήφισμα για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ν. Ανδρουλιδάκης και ο Κ. Φλέκενστάιν κατέθεσαν τροπολογία που ζητούσε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κ. Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Εντός της τροπολογίας αναφέρονται όσα είναι γνωστά για την υπόθεση θανάτου του. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε πως η Αλβανία θα πρέπει να διευκρινίσει τις συνθήκες απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, ενώ κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου