Αλ. Αλαβάνος: «Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Αλέκος Αλαβάνος,

Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του "Σχεδίου Β", Αλέκος Αλαβάνος.


Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του "Σχεδίου Β", Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος και επισημαίνει ότι το πλεονέκτημα της ηθικής υπεροχής της αριστεράς σαπίζει όσο το κυβερνών κόμμα αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό, ενώ κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του πως προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια».

Στη συνέντευξή του ο κ. Αλαβάνος εξαπολύει σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση, αποδίδοντάς της την ευθύνη για την «ατμόσφαιρα βούρκου» που έχει καλλιεργηθεί με «την σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό», όπως τονίζει, σε θέματα, όπως σχέσεων Κράτους- Εκκλησίας, εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας κ.α., χαρακτηρίζοντας τες κλασικές μεθόδους δικομματισμού που στοχεύουν να αποφευχθούν προεκλογικά ζητήματα «διότι δεν έχουν να προσφέρουν ούτε μισή νέα ιδέα».

Ο κ. Αλαβάνος κατηγορεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα» και απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει».

«Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογράμμισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την αυτοκριτική του Αλ. Τσίπρα για τον αναγκαίο συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές το 2015 σημειώνοντας ότι «η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα» για να συμπληρώσει ότι τώρα «είναι αργά για δάκρυα».

Τέλος, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινή συμπόρευση για να ανατραπούν ο σημερινές πολιτικές ισορροπίες.
πηγή: liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου