Παν. Λαφαζάνης: «Η αυταρχική χρεοκοπία Macron είναι και χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Παν. Λαφαζάνης, Γαλλία, "Κίτρινα Γιλέκα"

Ο Γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνης, για την αστυνομική βία κατά των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία - «Η αυταρχική χρεοκοπία Macron είναι και χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ»


Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Η αυταρχική χρεοκοπία Macron είναι και χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ

Η δικτατορία του ευρώ και το αστυνομικό κράτος δεν θα περάσουν
Αναγκαίο ένα κίνημα κίτρινων, με ελληνική σφραγίδα, γιλέκων στην χώρα μας

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο όργιο της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στη Γαλλία έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες αστυνομική τρομοκρατία και στυγερή κρατική βία κατά των διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία. Μιλάμε για μια πρωτοφανή αστυνομική και κρατική βία που έφτασε να χρησιμοποιήσει ενάντια στα «κίτρινα γιλέκα» τόνους χημικά, τεθωρακισμένα της αστυνομίας, ακόμα και ρίψη πλαστικών σφαιρών με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες, εικόνες χάους στις γαλλικές πόλεις και χιλιάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Η άγρια αστυνομοκρατία και η ωμή, σχεδιασμένη κρατική βία στη Γαλλία δεν δείχνει μόνο την βάρβαρη όψη της κυβέρνησης Macron και του γαλλικού κατεστημένου, αλλά και το αποκρουστικά αυταρχικό πρόσωπο των Βρυξελλών και της ΕΕ.

Βρυξέλλες και ευρωενωσιακή γραφειοκρατία σε άλλες περιόδους καλύπτουν το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της εξουσίας τους με γλυκανάλατα χαμόγελα και «γοητευτικές», αυτάρεσκες πόζες ή αν χρειαστεί και με λαλίστατες καταγγελίες και νουθεσίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων, συνήθως όπου αμφισβητούνται τα ιερά και τα όσια του ευρωπαϊκού και δυτικού ιμπεριαλισμού.

Τώρα, όμως, αυτές οι διπρόσωπες εξουσίες, γεμάτες τρόμο και φόβο μπροστά στην εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων», η οποία απειλεί τα συμφέροντά τους και τον πλούτο των ολιγαρχιών, όχι μόνο δεν έβγαλαν τσιμουδιά απέναντι στην στυγνή αστυνομική βαρβαρότητα του Macron και του γαλλικού κρατικού κατεστημένου, αλλά και την αντιμετώπισαν με ανακούφιση, προσφέροντας πλήρη πολιτική κάλυψη στην αστυνομική βία.

Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» και η αποκρουστική αστυνομική «δημοκρατία» των τεθωρακισμένων που επιστρατεύθηκαν για την αντιμετώπισή της, έρχονται να συντρίψουν την ευρωπαϊκή μυθολογία η οποία γοήτευε τις περασμένες δεκαετίες τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Οι πρόσφατες αυταρχικές επιχειρήσεις στη Γαλλία εναντίων διαδηλωτών που διεκδικούσαν επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή για τον γαλλικό λαό δεν δείχνουν μόνο την χρεοκοπία του Macron και του γαλλικού κατεστημένου, αλλά επιβεβαιώνουν και την χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ, οι οποίες με το ευρώ, την κυριαρχία των αγορών, του χρηματιστικού κεφαλαίου και του γερμανικού κατεστημένου, έχουν εξελιχθεί σε μεγάλες φυλακές των λαών και «θερμοκήπια» νεοαποικιακών πολιτικών, που συντρίβουν, φτωχοποιούν, εξαρθρώνουν και εξαθλιώνουν τους λαούς, πνίγοντας αξίες, πολιτισμό και ανθρωπιά στις κοινωνίες.

Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» δεν αφορά περιορισμένα την Γαλλία αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Αυτή η εξέγερση δεν πρέπει να μείνει μόνη.

Απέναντί της θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης για να διευρύνει τις επιτυχίες και τις νίκες της και να φτάσει μέχρι το τέλος.
Το κυριότερο είναι ότι ανάλογα τέτοια πρωτότυπα κινήματα, το καθένα με την δική του ιδιαιτερότητα, είναι αναγκαίο να δώσουν το παρόν σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο.

Ένα κίνημα ανάλογο με αυτό των «κίτρινων γιλέκων» με την σφραγίδα της ελληνικής ευρηματικότητας και πρωτοτυπίας, είναι απόλυτα αναγκαίο και επιτακτικό να κάνει την εμφάνισή του, ιδιαίτερα σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η εθνική και κοινωνική λεηλασία, η ταπείνωση, οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες και η εξαθλίωση έχουν ξεπεράσει σε διάρκεια και βάθος κάθε όριο στη σύγχρονη ιστορία του καπιταλισμού.

Σήμερα ένα μεγάλο μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των γνήσια αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων οφείλει να εργαστεί για να αναλάβει, χωρίς άγονους ανταγωνισμούς και πέρα από διαφορετικότητες, μια μεγάλη πρωτοβουλία κοινής δράσης για ένα «αλά ελληνικά» πρωτότυπο και αυτόνομο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα με προμετωπίδα τα άμεσα και μεγάλα εργατικά και λαϊκά αιτήματα και όραμα μια νέα Ελλάδα βαθιά δημοκρατική, προοδευτική, ανεξάρτητη, ανασυγκροτημένη με κοινωνικά δίκαιη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου