01/09/18

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι ισχυρές διεθνείς δυνάμεις «έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων», και ότι η πΓΔΜ με όχημα το όνομα «Μακεδονία», και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου»...


Την προειδοποίηση ότι ο όρος «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης, παίρνοντας έτσι και αυτός θέση στον δημόσιο διάλογο για το Σκοπιανό. Ο μουσικοσυνθέτης με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι τυχόν υποχώρηση από τη γραμμή που χάραξε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών το 1992 θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. «Δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στη σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μουσικοσυνθέτης σημειώνει ότι ισχυρές διεθνείς δυνάμεις «έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων», και ότι η πΓΔΜ με όχημα το όνομα «Μακεδονία», και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

«Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992», προτρέπει, και καταλήγει: «Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου, κι όταν –ακόμα χειρότερα– την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!».

 Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του Μίκη για την Μακεδονία


Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.

Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;

Οι καιροί ου μενετοί.

 Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

 Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

 Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!

 πηγή: mikistheodorakis.gr

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και από την πολύ στενή εποπτεία των πιστωτών, εξέφρασε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. 

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Ε, " Τώρα ότι ..συμβαίνει", και την Φαίη Μαυραγάνη, ο Παν. Λιαργκόβας μεταξύ άλλων είπε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, "πράγματι όλες ενδείξεις δείχνουν ότι τον Αύγουστο του 2018" η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια".

Ωστόσο διευκρίνισε ότι, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές αλλά θα δανείζεται πιο ακριβά τουλάχιστον στην αρχή από ότι δανείζεται μέχρι τώρα, διότι "τώρα είναι πολύ χαμηλά τα επιτόκια."

Όσον αφορά στο εάν είναι εφικτή η καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές σημείωσε ότι, "Μακάρι να υπάρξει καθαρή έξοδος της χώρας στις αγορές. Όλοι μας ευχόμαστε να υπάρξει αυτό" . Πάντως "η Ελλάδα θα δανείζεται από τις αγορές " , ωστόσο η "εποπτεία και η λιτότητα δεν θα σταματήσουν υπάρξουν".

Ενώ σχετικά με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είπε ότι "αυτά δεν είναι ρεαλιστικά, δεν είναι εφικτά για μια χώρα η οποία είναι ήδη τόσα χρόνια σε μνημόνια, σε στενότητα, σε λιτότητα και έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην πραγματική οικονομία.. Τα ίδια πλεονάσματα δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη"της χώρας."Άρα" αυτά "καθηλώνουν την ανάπτυξη" της χώρας" δηλαδή αντί "τα πλεονάσματα" να είναι 4% πάει στο 1%."Είναι ένας φαύλος κύκλος λιτότητας και αυτό κατά την άποψη μας δεν πρέπει να συνεχίζεται, πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στα εξής:την μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, πρέπει να μειωθούν αυτοί οι πολύ υψηλοί στόχοι".

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης της φορολογίας λέγοντας ότι "Σταδιακά αυτό μπορεί να γίνει, σε βάθος χρόνου 5ετίας. Θα έλεγα ότι" η μείωση του φόρου "μπορεί να ξεκινήσει από συγκεκριμένες ομάδες ή κατηγορίες και σιγά σιγά αυτό να επεκταθεί. Πρέπει να γίνει μείωση της φορολογίας".

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.