03/11/18

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην "Real news" της Κυριακή που κυκλοφορεί, προαναγγέλλει σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης... 


 

Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης, λόγω των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε, προαναγγέλλει από τον Αύγουστο με τη λήξη του προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην "Real news" της Κυριακής. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα «ώστε να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν από το 2008».

Ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του κάνει επίσης λόγο για ελαφρύνσεις, εντός του 2018, σε ελεύθερους επαγγελματίες και απασχολούμενους, ενώ τάσσεται υπέρ του να συμπεριληφθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα», τονίζει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «όσο πιο καθαρή η έξοδος, τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Τέλος, ερωτώμενος για τον χρόνο των εκλογών απαντά πως «Όχι μόνο θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική θητεία, αλλά θα ζητήσουμε και την εντολή για να συνεχίσουμε».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Τουρκία θα καθαρίσει και τις περιοχές στα ανατολικά του Ευφράτη μετά το Αφρίν, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο 6ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Μέρσιν...


Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε ότι αφού "καθαριστεί" το Αφρίν από τρομοκράτες, σειρά θα έχουν η Μανμπίτζ, το Άιν αλ-Άραμπ (Κομπάνι), το Ταλ Αμπιάντ, το Ρεσουλάιν και το Καμίσλι.

Στην ομιλία που έκανε στο 6ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Μέρσιν, αναφέρθηκε στην Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας από τις 20 Ιανουαρίου με σκοπό να εξουδετερώσουν τα μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD-YPG και της ΝΤΑΕΣ και για να σώσουν τον φίλο και αδελφικό λαό της περιοχής από την καταπίεση και την τυραννία.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει στην ιστορία της την ντροπή της αποικιοκρατίας (!), δεν έχει το στίγμα της εισβολής, είπε ο Ερντογάν, αναφέροντας τα παρακάτω: «Εμείς ξέρουμε πολύ καλά αυτές τις δυνάμεις εισβολής. Ξέρουμε πολύ καλά τον σκοπό της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία και των υποστηρικτών της. Γι’ αυτό και δεν το βάζουμε κάτω. Ωστόσο κανείς να μην μας λοξοκοιτάξει γιατί τότε θα δουν τα δυο μας δάχτυλα στα δυο τους μάτια».

«Όπως ακριβώς κάναμε με την Τζαραμπλούς, με το Ράι, με την Αζάζ και με το Αλ Μπαμπ καθαρίζοντας τες από τους τρομοκράτες και τις σηκώσαμε ξανά στα πόδια τους παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες υποδομής και υπερδομής, από το ηλεκτρικό μέχρι στο νερό και από την παιδεία μέχρι την υγεία, το ίδιο θα κάνουμε και με το Αφρίν. Και μετά θα καθαρίσουμε από τρομοκράτες και την Μανμπίτζ, το Άιν αλ-Άραμπ, το Ταλ Αμπιάντ, το Ρεσουλάιν και το Καμίσλι».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.