04/11/18

Η Συρία δεν είναι παρά το πρόσχημα αλλά και το δυστυχές πεδίο, απόπειρας βίαιου περιορισμού της Ρωσίας...


Αν κανείς θέλει να αναζητήσει τον ένοχο ενός εγκλήματος, μια καλή αρχή είναι να ψάξει ποιος ωφελείται από αυτό. Στην περίπτωση της τελευταίας, αναφερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία, η πλευρά που δεν είχε κανένα συμφέρον να διαπράξει μια τέτοια ενέργεια ήταν η κυβέρνηση της Συρίας.

Οι επιχειρήσεις της στην Ανατολική Γούτα εξελίσσονται επιτυχώς και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι επιθυμεί την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία. Η Τουρκία θα έμενε μόνη με τη Ρωσία και το Ιράν στο «βάλτο» της Συρίας, κατάσταση που πολύ πιθανά θα αποτελούσε παγίδα παρά πλεονέκτημα για την πολιτική Ερντογάν. Επομένως το τελευταίο που θα έπραττε η κυβέρνηση της Συρίας θα ήταν μια στρατιωτικά αχρείαστη και διεθνοπολιτικά καταστροφική για την ίδια επίθεση με χημικά, που απλώς θα προκαλούσε μια επίθεση των ΗΠΑ.

Ποιοι ωφελούνται αντιθέτως από μια τέτοια, υποτιθέμενη επίθεση με χημικά; 

Πρώτον, η υποστηριζόμενη από τη «Δύση» και τους συμμάχους της- Σ. Αραβία, Τουρκία κλπ- αντιπολίτευση- Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ΙΚ κλπ.  

Δεύτερον, ένα τμήμα του κατεστημένου των ΗΠΑ- όπως και άλλων δυτικών κρατών- που ενεργά επιδιώκει τη σύγκρουση με τη Ρωσία ή την εξόντωσή της με άλλους τρόπους και το οποίο εξαρχής αντέδρασε στην εξαγγελία για αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία. Και βεβαίως, τα διακομματικά «γεράκια» των ΗΠΑ που επιπλέον των άλλων βλέπουν με καχυποψία τον αμφίθυμο ιμπεριαλισμό του ίδιου του Τραμπ, σε αντίθεση με το συνειδητό, πολεμοκάπηλο τυχοδιωκτισμό, τύπου ΜακΚέιν, τον οποίο επικροτούν.

Επιπλέον αυτών, οι «αποδείξεις» περί χημικής επίθεσης που διαθέτουμε είναι κάποια βίντεο δευτερολέπτων από τα οποία ουδείς μπορεί να συνάγει το παραμικρό έστω με μια σχετική βεβαιότητα, ενώ βεβαίως έχουμε τις εδώ και ένα μήνα προειδοποιήσεις της Ρωσίας, περί προβοκάτσιας με υποτιθέμενη χρήση χημικών, προκειμένου να προκληθεί επέμβαση αλλαγής καθεστώτος στη Συρία.

Με άλλα λόγια, εάν υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός του διεθνούς δικαίου και ένα έστω υποτυπώδες ενδιαφέρον για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης θα συζητούσαμε για το αν υπάρχουν αποδείξεις πρώτα και έπειτα για τη σύγκληση επιτροπής έρευνας γύρω από το υποτιθέμενο γεγονός. Αντιθέτως, αυτά αποδεικνύονται ψιλά γράμματα σε μια εποχή όξυνσης του ιμπεριαλισμού και του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού.

Η Συρία δεν είναι παρά το πρόσχημα αλλά και το δυστυχές πεδίο, απόπειρας βίαιου περιορισμού της Ρωσίας. Η «Δύση» και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανεχθούν μια Ρωσία που δε θα «σέρνεται» και που δε θα ξευτελίζεται διεθνώς, όπως επί Γιέλτσιν. Οι ΗΠΑ επιπλέον έχουν αποφασίσει να καταστείλουν οποιοδήποτε άλλο κέντρο επιρροής στις διεθνείς σχέσεις και ιδίως μια- έστω τακτική, πολύ περισσότερο στρατηγική- συμμαχία Ρωσίας και Κίνας.

Η μεν Ρωσία εξωθείται σε πολεμική αντιπαράθεση στο έδαφος της Συρίας, η δε Κίνα σε μια εμπορική συνθηκολόγηση ή και ίσως εμπορική σύγκρουση - χωρίς η στρατιωτική επιλογή να φαντάζει προοπτικά απίθανη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ, καθοδηγούμενη από ασήμαντους ηγέτες αποτελεί το χρήσιμο ηλίθιο του τυχοδιωκτισμού των ΗΠΑ.

Πρόκειται για έναν κόσμο που έχει από καιρό εισέλθει στη δίνη της πολεμοκαπηλίας και της στρατιωτικοποίησης των διεθνών αντιπαραθέσεων. Εάν τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και μια νέα συμμαχία των προθύμων αποφασίσουν να επιτεθούν στη Συρία θα γνωρίζουμε πως έχουν αποφασίσει να διακινδυνεύσουν την έκρηξη της μεγαλύτερης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύγκρουσης.

Δυστυχώς, ελάχιστες δυνάμεις στο λεγόμενο δυτικό κόσμο φαίνεται να διατηρούν την ελάχιστη νηφαλιότητα που απαιτείται, προκειμένου να αντιληφθούμε πού οδηγείται ο πλανήτης και να αλλάξουμε πορεία.
Θέμης Τζήμας/HUFFPOST

Αναταραχή στις αγορές προκαλούν οι γεωπολιτικές αναταράξεις με το tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Μόσχα να ετοιμάζεται...


Αναταραχή στις αγορές προκαλούν οι γεωπολιτικές αναταράξεις με το tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Μόσχα να ετοιμάζεται για έξυπνους πυραύλους στης Συρία, προκάλεσε πτώση σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια, σύμφωνα με το europost.gr.

Από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μιλάνο αλλά και Αθήνα οι δείκτες έχουν αρνητικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να περιορίζουν τα ρίσκα τους.  O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες κατά 0,8% οι οποίες μετά το δεύτερο tweet Τραμπ, όπου κατέβασε τους τόνους, περιορίστηκαν στο 0,68%. Η Φρακφούρτη κατέγραφε απώλειες -0,9% ενώ πτώση 0,7% παρουσιάζει ο CAC 40 στο Παρίσι και κατά 0,87% ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

To αρνητικό κλίμα διεθνώς επηρεάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:20, διαμορφώνεται στις 798,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,51%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,54%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Grivalia Properties (+0,79% στα 8,970 ευρώ), της Σαράντης (+0,71% στα 14,100 ευρώ) και της Τιτάν (+0,24% στα 21,100 ευρώ).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-3,71% στα 2,754 ευρώ), της ΔΕΗ (-3,43% στα 2,762 ευρώ), της Πειραιώς (-3,43% στα 2,704 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-3,33% στα 29,00 ευρώ).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Ακίνητης Περιουσίας (+0,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,27%) και των Τραπεζών (-2,61%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική και η MIG με 6.241.634 και 2.425.991 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 4,405 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 3,587 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 72 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
  • Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +20,00%, Εκδόσεις Λιβάνη +19,59% και SATO +18,80%.
  • Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(π) -29,53%, ΚΡΕΚΑ-20,00% και Dionic -18,80%.
europost.gr

«Ετοιμάσου Ρωσία» - Ο Ντόναλντ Τρούμπ λέει σε Πούτιν και Ασάντ να αναμένουν την επίθεση με πυραύλους, καθώς, όπως λέει, οι σχέσεις είναι χειρότερες από ό, τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και κατηγόρησε τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και κατηγόρησε τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και 'έξυπνοι'! Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία εκκενώνουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα. Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

«Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου» στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έρικ Πέιον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση:


«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα πρέπει να κατευθύνονται εναντίον τρομοκρατών και όχι εναντίον νόμιμων κυβερνήσεων» απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε και πάλι μέσω twitter γράφοντας πως προσφέρεται να βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας ενώ ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών», όπως την αποκάλεσε, σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος» λιγότερο από μία ώρα αφότου προειδοποίησε τη Μόσχα ότι επίκεινται πυραυλικά πλήγματα στη Συρία.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
euronews

H τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα σε νέα χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά τόσο με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και του πληθωρισμού όσο και με την πολιτική ένταση στη Ρωσία και τη Συρία... 


Στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών funds και άλλων έχει μπει η τουρκική λίρα καθώς έχουν αντιληφθεί ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διστάζει να πάει κόντρα στις επιθυμίες του προέδρου Ταγιπ Ερντογάν και να αυξήσει τα επιτόκια για να υπερασπισθεί το νόμισμα.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει δηλώσει πως θα αυξήσει τα επιτόκια, αν χρειασθεί, αλλά δεν έχει κάποια κίνηση φέτος σε αντίθεση με πέρυσι που αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η λίρα, που είναι ένα από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, έκανε βουτιά σε χαμηλά επίπεδα στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, πιεζόμενη από τις μαζικές πωλήσεις του ρωσικού ρουβλιού, του νομίσματος ενός μεγάλου εμπορικού εταίρου της. Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 4,1550 λιρών ανά δολάριο, καταγράφοντας υποτίμηση 8,5% φέτος, και στο χαμηλό ρεκόρ των 5,1435 λιρών ανά ευρώ.

Ενώ τα ρωσικά στοιχεία ενεργητικού έχουν πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Ρώσων επιχειρηματιών, επενδυτές δήλωναν ότι πολλά από τα προβλήματα της Τουρκίας είναι εσωτερικά, σημειώνοντας τις ανησυχίες ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που θέλει τη μείωση των επιτοκίων, έχει υπερβολική επιρροή στη νομισματική πολιτική.

Μικρή ήταν η επίπτωση από τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, το οποίο παρακολουθείται στενά, τα οποία έδειξαν ένα έλλειμμα ύψους 4,152 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο έναντι 7,039 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο. Ωστόσο, το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους (2,556 δισ. δολάρια) και ένας αναλυτής δήλωσε ότι αυτό επιβεβαίωσε την αδυναμία της Τουρκίας στο μέτωπο του ισοζυγίου πληρωμών.

«(Αυτό) υπογραμμίζει τις δυσκολίες για τη CBRT (την τουρκική κεντρική τράπεζα) στη διαχείριση της λίρας, όταν ο Ερντογάν έχει δέσει και τα δύο της χέρια πίσω από την πλάτη, περιορίζοντας τη δυνατότητά της να αυξάνει τα επιτόκιά της», δήλωσε ο Τίμοθι Ας, υπεύθυνος για τη στρατηγική της Bluebay Asset Management. Η επόμενη συνεδρίαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική θα είναι στις 25 Απριλίου.

Το κόστος ασφάλισης τουρκικού χρέους αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο 4,5 μηνών, ενώ οι τιμές των ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το δολάριο υποχώρησαν γενικά. Το τουρκικό πενταετές CDS (κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας) αυξήθηκε στις 215 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου και αυξημένο κατά 6 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς άνοιξε στο 13,5% έναντι 13,41% την προηγούμενη ημέρα. Ο βασικός δείκτης μετοχών BIST 100 σημείωνε άνοδο 0,35%, έχοντας υποχωρήσει 2,16% χθες.

Με εκατέρωθεν βολές, απειλές και προειδοποιήσεις συνεχίζεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για το συριακό, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών...


Mόσχα και Ουάσιγκτον απέρριψαν εκατέρωθεν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδια ψηφίσματος της άλλης πλευράς που προέβλεπαν τη διαλεύκανση της επίθεσης με χημικά που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Ντούμα της Συρίας, η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στο θύλακα της ανατολικής Γούτα.

Σε παρόμοια επίθεση με τοξικά αέρια πέρυσι, οι ΗΠΑ είχαν αντιδράσει με ένα μεμονωμένο στρατιωτικό πλήγμα. Και αυτή τη φορά ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ προανήγγειλε ότι θα δοθεί η δέουσα απάντηση. Η Μόσχα από την πλευρά της -η οποία παρεμπιπτόντως διαψεύδει απολύτως τα περί χημικής επίθεσης στη Ντούμα- προειδοποιεί την Ουάσιγκτον με αντίποινα σε περίπτωση που αυτή απαντήσει στρατιωτικά.

Αμερικανικοί ελιγμοί


Τις τελευταίες αυτές δραματικές εξελίξεις σχολίασε μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών και εκπρόσωπος της χριστιανικής ένωσης στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Ρόντεριχ Κίζεβετερ.

«Καταρχήν είναι εντυπωσιακό πόσο απρόβλεπτη είναι η αμερικανική πολιτική. Πριν από μια εβδομάδα ακούγονταν ότι οι Αμερικάνοι σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη Συρία ενώ τώρα και μετά την χημική επίθεση εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικής στρατιωτικής επέμβασης. Αυτό καταδεικνύει ότι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεννοούμαστε πολύ καλύτερα με τις ΗΠΑ. Χρειάζεται κοινός συντονισμός. Κατά δεύτερον είναι γεγονός ότι ως εγγυήτρια δύναμη της Συρίας η Ρωσία έκανε μάλλον τα στραβά μάτια το 2014 όταν έπρεπε να καταστραφούν τα χημικά όπλα, διότι προφανώς αυτά δεν έχουν καταστραφεί. Αντιθέτως κατασκευάστηκαν και καινούρια».

Σε τι θα ωφελούσε όμως τώρα η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εκ μέρους της Ουάσιγκτον; «Σε κάθε περίπτωση η ανάληψη δράσης επιβάλλεται. Υπάρχει η λεγόμενη Ευθύνη Προστασίας (Responsibility to protect) από την εποχή της Ρουάντα, όπου η Δύση παρακολουθούσε άπραγη πώς σφαγιάζονταν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Η επέμβαση είναι λοιπόν θεμιτή όταν υπάρχουν και οι ανάλογες αποδείξεις. Στην παρούσα φάση όμως τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν παραλύσει».

Επέμβαση υπό προϋποθέσεις


Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και πρώην στρατιωτικός υπενθυμίζει ότι πέρσι οι ΗΠΑ πρότειναν -έχοντας γερμανική στήριξη- τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με αντικείμενο τις παραβιάσεις που αφορούν στη χρήση χημικών όπλων. Η πρόταση σκόνταψε ωστόσο στη σθεναρή αντίσταση της Ρωσίας.

«Σε διπλωματικό επίπεδο διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η Ρωσία εμποδίζει τη διαλεύκανση […]. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και να αξιοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες. Η Ευθύνη Προστασίας επιτρέπει περιορισμένα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον θέσεων από όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις με τα χημικά. Εάν αυτό μπορεί να διαπιστωθεί χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία -αυτό όμως δεν ισχύει μέχρι στιγμής- τότε δικαιολογείται μια στρατιωτική επέμβαση και θα τη στήριζα». 
DW/DLF/ Κώστας Συμεωνίδης

Κινέζικα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο διατάσσονται να ενταχθούν στο ρωσικό ναυτικό σε περίπτωση μαζικής επίθεσης κατά της Συρίας...


Τα πλοία επιφανείας του Κινεζικού Ναυτικού στη Μεσόγειο στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με τις μονάδες επιφάνειας του ρωσικού ναυτικού έχουν διαταχθεί να πλεύσουν προς το συριακό λιμάνι της Ταρτούς σε περίπτωση πιθανής επίθεσης κατά της Συρίας.

Ταυτόχρονα, το ιρανικό επιτελείο, του οποίου αξιωματικοί μόλις τραυματίστηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση με στόχο τη συριακή βάση T4 στο Χομς, έβαλε τους στρατηγικούς πυραύλους σε τελικό συναγερμό.

Η παγκόσμια ειρήνη, η οποία διατηρήθηκε λίγο πολύ με μια ισορροπία του τρόμου ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά μπλοκ και από την ψευδαίσθηση μιας παγκοσμιοποίησης, δεν κράτησε περισσότερο από επτά δεκαετίες μετά το τέλος του τελευταίου μεγάλου παγκόσμιου πόλεμου του 1939-1945.

Το παγκόσμιο σιωνιστικό κίνημα απέδειξε μόλις την ανικανότητα του να μη χρησιμοποιήσει προκλήσεις και συνομωσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αιματηρούς παγκόσμιους πολέμους.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών θα έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί.
πηγή: infognomonpolitics

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.