04/16/18

Είναι φανερό ότι οι χώρες αυτές απεργάζονται ένα μεγάλο πόλεμο στην περιοχή της λεγόμενης Μ. Ανατολής. Ένα πόλεμο στον οποίο ήδη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπλέκει τη χώρα μας μέσω της προσκόλλησης στον αμερικανικό παράγοντα και στον άξονα με το Ισραήλ το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους πολέμους των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή αυτή...


Το Σχέδιο Β' για την επίθεση στη Συρία


1. Για πολλοστή φορά οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες ποδοπάτησαν βίαια το ήδη κουρελιασμένο διεθνές δίκαιο, τη σύνταξη του οποίου η ανθρωπότητα πλήρωσε με δύο μεγάλους παγκόσμιους πολέμους και με εκατομμύρια θύματα. Αυτές οι δυνάμεις είναι οι παράνομοι της διεθνούς κοινωνίας που παρασιτούν πάνω στους λαούς χάρη στη βία που εξαπολύουν οι πολεμικές μηχανές τους.

2. Ποδοπάτησαν και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας μέσα στις ίδιες τους τις χώρες, όπως δείχνει χαρακτηριστικά η περιφρόνηση της Τ. Μέι προς το κοινοβούλιο και η εξαπόλυση της επίθεσης ενάντια στη Συρία χωρίς δική του απόφαση.

3. Ποδοπάτησαν ακόμη και την πιο συμβατική έννοια του δικαίου, για το οποίο τόσο υπερηφανεύονται αποκαλώντας όλα τα άλλα καθεστώτα "αυταρχικά", εφόσον έγιναν δικαστές και ένορκοι μαζί για ένα υποτιθέμενο έγκλημα που καμία αρχή δεν έχει αποδείξει.

4. Απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι έχουν συγκροτήσει ένα διεθνές καθεστώς ανομίας και υποκρισίας. Το υποτιθέμενο έγκλημα ("ρίψη χημικών από τον Άσαντ") τιμωρείται από τους αυτοδιορισμένους δικαστές με πυραυλικές επιθέσεις, ενώ για τα κατάφωρα και αποδεδειγμένα εγκλήματα, όπως οι δολοφονίες του Ισραήλ στη Γάζα, η εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και της Τουρκίας στο Αφρίν, οι αυτουργοί τους μπορεί να δέχονται ακόμη και συγχαρητήρια, στη χειρότερη περίπτωση φιλικές παραινέσεις.

5. Είναι φανερό ότι οι χώρες αυτές απεργάζονται ένα μεγάλο πόλεμο στην περιοχή της λεγόμενης Μ. Ανατολής. Ένα πόλεμο στον οποίο ήδη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπλέκει τη χώρα μας μέσω της προσκόλλησης στον αμερικανικό παράγοντα και στον άξονα με το Ισραήλ το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους πολέμους των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή αυτή. Έναν πόλεμο στον οποίο ο λαός της Ελλάδας θα γίνει θύμα λόγω της εκθεμελίωσης που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια σε όλους τους τομείς που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την αντίσταση της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ή σε περιφερειακές φιλοδοξίες δυνάμεων όπως η Τουρκία. Η "ευρωπαϊκή Μεγάλη Ιδέα" του πολιτικού κατεστημένου έχει κάνει την Ελλάδα παίγνιο στα χέρια ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

6. Το σύνθημα της ημέρας είναι ένα: ΟΧΙ στους πολέμους!

Για την ειρήνη και την φιλία των λαών, για την εθνική ανεξαρτησία από την ιμπεριαλιστική κηδεμονία, για την υπεράσπιση του απαραβίαστου των συνόρων και της κυριαρχίας και την αποτροπή εισβολών και κατακτήσεων.

Αθήνα 15.4.2016
πηγή: sxedio-b.gr

Στο επιχειρησιακό του κομμάτι, αξιολογείται ως ένα χτύπημα ‘’δηλωτικό παρουσίας’’ από τη μεριά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής των ισορροπιών, μπορεί να εκληφθεί και ως καταλύτης ο οποίος ενεργοποιεί διεργασίες που θα παράξουν αποτελέσματα εφάμιλλα των ισχυρών γεωστρατηγικών διακυβευμάτων της νέας εποχής...

Στον απόηχο της παράνομης και εγκληματικής πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία σε βάρος της Συρίας, οφείλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σε ορισμένες πολύ σημαντικές διαπιστώσεις…

Η πρώτη εξ αυτών σχετίζεται με την ίδια τη φυσιογνωμία της επίθεσης, μέσα στην οποία ενσωματώνονται στοιχεία που παραπέμπουν…
  • Όχι μονάχα στην καταφανή κρίση στρατηγικής των ΗΠΑ, που δείχνει να είναι αναντίστοιχη με τις μεταβολές που έχουν ήδη συντελεστεί στο σύγχρονο κόσμο…
  • Αλλά και στις σημαντικότατες αντιθέσεις στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται αυτές οι μεταβολές από το βαθύ Αμερικανικό κατεστημένο.
Η δεύτερη αφορά στην απόλυτη πλέον επιβεβαίωση, ότι το διεθνές σύστημα συλλογικής ασφάλειας, έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας τελούν υπό πρωτοφανή και μη αναστρέψιμη ομηρεία. Ουσιαστικά λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, πράγμα που εκδηλώθηκε με τρόπο προκλητικό ΚΑΙ τις παραμονές της  πυραυλικής επίθεσης, αλλά ΚΑΙ μετά από αυτήν, όταν η Ρωσία προσέφυγε ζητώντας την πολιτική καταδίκη της συγκεκριμένης επιδρομής.

Το Σ.Α έχοντας ουσιαστικά εγκαταλείψει και τα τελευταία προσχήματα, αντί να εμμείνει στην ανάγκη πραγματοποίησης διεθνούς έρευνας ικανής να πιστοποιήσει ή να μην πιστοποιήσει αντίστοιχα, την υποτιθέμενη χρήση χημικών από το καθεστώς του Άσαντ, προτίμησε να υιοθετήσει αναντίρρητα τη ρητορική των ΗΠΑ και μη αρνούμενο να καταδικάσει, ήρθε εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει τις δολοφονικές επιδρομές  της γεωστρατηγικής συμμορίας του πλανήτη.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη εξέλιξη, η οποία θέτει εκ των πραγμάτων το ζήτημα της επανεξέτασης των όρων, των ασφαλιστικών δικλείδων αλλά και του τρόπου συγκρότησης ενός νέου συστήματος διεθνούς συλλογικής ασφάλειας, που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο του και δε θα αποτελεί χειραγωγούμενο δεκανίκι, έρμαιο συγκυριακών πλειοψηφιών, αλλά ισχυρό και με κύρος διεθνή οργανισμό, προσηλωμένο στην ανάγκη ευλαβικά τηρούμενων κανόνων.

Η τρίτη διαπίστωση σχετίζεται με τον πολλαπλά επιβεβαιωμένο ρόλο τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν διασφάλισαν κανενός είδους νομιμοποίηση μέσα από σχετική απόφαση του ΣΑ, ωστόσο έσπευσαν (αν και δεν ανέλαβαν τυπικά «θεσμική δράση») να επικροτήσουν κατά μόνας την επιδρομική επιχείρηση, και αυτό συνιστά μέγα πρόβλημα στη σύγχρονη εποχή.

Ένα τέταρτο στοιχείο (το οποίο επίσης αναδείξαμε πρώτοι και μόνοι ήδη από το βράδυ της 11ης Απριλίου), είναι το γεωστρατηγικό τετακέ το οποίο θα επιχειρούνταν κατά τη διάρκεια της επιδρομικής επιχείρησης, προκειμένου να προκύψουν δυνατότητες μιας διαφορετικής διαχείρισης που θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση της γεωπολιτικής «μαύρης τρύπας» στις σχέσης της Τουρκίας με το ΝΑΤΟϊκό μαντρί.

Έτσι, τόσο ο κ. Τράμπ, όσο και η κ. Μέι, που διεκδικεί για λογαριασμό της Μ. Βρετανίας ένα ρόλο πρωταγωνιστικό ως ‘’εκδικητής’’ και διεθνής χωροφύλακας, σπεύδουν σε συστηματική επαναπροσέγγιση του κ. Ερντογάν, από τον οποίο απέσπασαν θετικά σχόλια για την επιδρομική επιχείρηση, φροντίζοντας να του δώσουν τη ‘’χαρά’’ της μη υπαναχώρησης από τη σκληρή εγωιστική στάση που κρατά έναντι όλων την  τελευταία περίοδο.

Σε αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι με την προσωπική γεωπολιτική ματαιοδοξία του κ. Ερντογάν, δεν αποκλείεται την επόμενη περίοδο να διασφαλίσουν και σημαντικά ρήγματα στη στρατηγική του συνεργασία με τη Ρωσία. Ως εξέλιξη πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον, και ως τέτοια θα την παρακολουθήσουμε.

Τέλος, μια πέμπτη διαπίστωση, αμιγώς Ελληνικού ενδιαφέροντος, σχετίζεται με την επιβεβαίωση όλων αυτών για τα οποία είχαμε προϊδεάσει, και αποκαλύπτουν πως η εμπλοκή της Ελλάδας μέσω των Αμερικανικών βάσεων, και παρά τα ψευδολογήματα τόσο του κ. Κουβέλη όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού, υπήρξε άμεση, βαθειά, απροκάλυπτη, και αυτό συνιστά μια καινούρια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία εμπλέκει και με νέες εγκαταστάσεις τη χώρα (βλ. Αλεξανδρούπολη, Ανδραβίδα κλπ).

Επίλογος…

Η επιβεβαίωσή μας για όλα όσα προειδοποιήσαμε, δυστυχώς υπήρξε άμεση και καθολική.
Το χτύπημα στη Συρία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αξιολογηθεί αυτοτελώς και με μονομέρεια ως προς την επιχειρησιακή του τη διάσταση, αλλά οφείλουμε να το συνεκτιμήσουμε στο συγκεκριμένο ιστορικό χρόνο, συνυπολογίζοντας τις γεωπολιτικές διεργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και την ευρύτατη γεωστρατηγική ανασύνταξη μέσα από την οποία επαναδιατυπώνεται εκ βάθρων ο χάρτης των προσεταιρισμών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο επιχειρησιακό του κομμάτι, αξιολογείται ως ένα χτύπημα ‘’δηλωτικό παρουσίας’’ από τη μεριά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής των ισορροπιών, μπορεί να εκληφθεί και ως καταλύτης ο οποίος ενεργοποιεί διεργασίες που θα παράξουν αποτελέσματα εφάμιλλα των ισχυρών γεωστρατηγικών διακυβευμάτων της νέας εποχής.

Με αυτή την έννοια, τα χειρότερα δεν τελείωσαν εδώ. Ξεκινούν μόλις τώρα… Οι τυχοδιωκτισμοί θα κλιμακωθούν… Και οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Οι λαοί ωστόσο δεν έχουν πει ακόμη τον τελευταίο λόγο. Και η συμβολή του Ελληνικού λαού, αν και όταν αποφασίσει να δώσει τη δική του απάντηση, θα είναι πραγματικά καθοριστική για τον ρου της ιστορίας.
Κυριάκος Κυριακόπουλος/iskra.gr

Για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας... 


Για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας.

«Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, με την έννοια ότι οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων έχει καταντήσει συνηθισμένο, καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα ελληνικά αεροπλάνα αλλά και τα πλοία μας στο Αιγαίο να υποχρεούνται να κάνουν τις αναχαιτίσεις. Βεβαίως, η καταπόνηση για τα αεροπλάνα είναι παρούσα, η μεγάλη συμμετοχή των αεροπόρων μας στις αναχαιτίσεις μπορεί να δημιουργήσει στοιχεία κόπωσης παρά το γεγονός, θέλω να το καταστήσω απόλυτα ακριβές, πως η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας».

Σχετικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν σε φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε, πως Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου και ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.