04/27/18

Οι Financial Times γράφουν ότι η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας προκειμένου να υπογράψει τα τολμηρά και αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα...


Οι Financial Times γράφουν ότι η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας προκειμένου να υπογράψει τα τολμηρά και αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας τις εκκλήσεις του ΔΝΤ πριν από την προτεινόμενη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης αυτό το καλοκαίρι.

Μιλώντας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με επικεφαλής το Βερολίνο, πρέπει τελικά να συμφωνήσουν «σε ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα για το χρέος» προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών, μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο.

Η παρέμβαση αυτή της ΕΚΤ λαμβάνει χώρα τη στιγμή που αυξάνεται η ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία σχετικά με το επίπεδο του πολιτικού ελέγχου που θα πρέπει να διατηρήσουν οι πιστωτές απέναντι στον μηχανισμό ελάφρυνσης χρέους, που θα προσαρμόζει τις αποπληρωμές του ελληνικού χρέους ανάλογα με την οικονομική απόδοση της χώρας.

«Από τις 21 Αυγούστου, που τελειώνει το πρόγραμμα, αυτό που μέχρι τώρα ήταν μία συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα, θα εξελιχθεί σε μία συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο κ. Κερέ.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δείξει ευελιξία τις τελευταίες εβδομάδες», επισημαίνει αξιωματούχος, υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μέρ παρενέβη στη συζήτηση προειδοποιώντας πως ο χρόνος εξαντλείται πριν από την προθεσμία του Ιουνίου, σύμφωνα με διπλωμάτες που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, σημειώνουν οι FT.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup δήλωσε, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς, όπως ανέφερε, «υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου»...


Πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup δήλωσε, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς, όπως ανέφερε, «υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου». Τόνισε, η παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα ουδεμία σχέση θα έχει με πιστοληπτική γραμμή, αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα.

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι οι θεσμοί έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε, λέγοντας χαρακτηριστικά «πήραμε πολλούς επαίνους». Ειδικά για το χρέος, σημείωσε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στο Eurogroup, στις 21 Ιουνίου.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, για να λήξει έως το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις. Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.

Ήταν πολύ ικανοποιημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Και τέλος, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 21 Ιουνίου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πήραν μια γεύση από τα σχέδια της ελληνική κυβέρνησης κατά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια την Παρασκευή...


Τα σχέδια του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την μετα-Μνημόνιο εποχή αποκαλύπτει το Bloomberg. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σύσταση «Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας».

Ωστόσο το Bloomberg τονίζει ότι οι πιστωτές αντιτάχθηκαν στη δημιουργία κρατικής τράπεζας ανάπτυξης εξαιτίας των φόβων ότι θα πληγεί ο θεσμός από την πελατειακή λογική.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πήραν μια γεύση από τα σχέδια της ελληνική κυβέρνησης κατά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια την Παρασκευή, καθώς ο Έλληνας Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε ένα σχέδιο της στρατηγικής του για “ολιστική ανάπτυξη” για το μέλλον.
Αυτό περιλαμβάνει την αποκατάσταση της “συλλογικής διαπραγμάτευσης” στην αγορά εργασίας, τη “σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού” και τη δημιουργία “Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης”, σύμφωνα με αντίγραφο της παρουσίασης που έλαβε η Bloomberg.

Το σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχουν «παγώσει» επί χρόνια, όπως την δημιουργία πλήρους κτηματολογίου και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, με δεδομένο ότι χιλιάδες εκκρεμοδικίες «λιμνάζουν» στα δικαστήρια και αποθαρρύνουν τις επενδύσεις.

Η Αθήνα υπόσχεται επίσης πως θα μειώσει περαιτέρω το «γραφειοκρατικό βάρος» και θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D).

«Η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ανάπτυξης είναι ένας από τους όρους που συνδέονται με την τελική επανεξέταση της γραμμής επιβίωσης της χώρας, καθώς οι πιστωτές αναμένουν ότι το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης θα απελευθερωθεί από τα δεινά του, περιορίζοντας την ανάγκη για πρόσθετες παραχωρήσεις σχετικά με τους όρους αποπληρωμής των δανείων διάσωσης»γράφει το Bloomberg.
Ωστόσο, το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να υπερβαίνει το 20%, ως εκ τούτου, οι προτεινόμενοι αυστηρότεροι κανόνες για την αγορά εργασίας και οι μισθολογικές αυξήσεις μπορεί να είναι αντίθετοι με την καθιερωμένη οικονομική λογική.

Τέλος, το Bloomberg σημειώνει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας ήταν μέχρι στιγμής ασθενέστερη από την αναμενόμενη, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 1,4% πέρυσι έναντι αρχικής πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση 2,7%. Η χώρα έχει επίσης υποχωρήσει χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, ενώ ο πληθυσμός της γηράσκει και συρρικνώνεται σύμφωνα με τη στατιστική αρχή της χώρας και οι τράπεζές της αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο δείκτη δανειακών δανείων στην Ευρώπη.
europost.gr

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ξέκοψε κάθε συζήτηση γαι τις γαλλικές φρεγάτες προφανώς γιατί δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι σε μια περίοδο έντασης στο Αιγαίο, παίρνει εμμέσως το μέρος της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας...

 
Τρώγονται αγρίως για τις γαλλικές φρεγάτες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, χωρίς όπως πάντα να μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος. Για τους Κουβέλη και Καμμένο, τα λεγόμενα και τους χειρισμούς τους, δεν λέμε τίποτα, διότι ξεπερνάνε κάθε όριο ανευθυνότητας και γελοιότητας, με τον Φ. Κουβέλη να εξευτελίζεται και να διακωμωδείτε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ο Π. Καμμένος έχει προ πολλού σπάσει όλα τα ρεκόρ και συνιστά ντροπή ότι παραμένει ακόμα στο Άμυνας.

Τώρα, επί της ουσίας, το πιθανότερο είναι η ίδια η Γαλλία του Μακρόν να ξέκοψε κάθε συζήτηση για να δώσει με μίσθωση φρεγάτες στο Πολεμικό Ναυτικό. Και ξέκοψε κάθε συζήτηση προφανώς γιατί δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι σε μια περίοδο έντασης στο Αιγαίο, παίρνει εμμέσως το μέρος της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας.

Τα δήθεν “φιλελληνικά” της Γαλλίας του Μακρόν είναι αέρας κοπανιστός. Μπορεί ΕΕ, Γαλλία, Γερμανία και ιδίως ΗΠΑ, να λένε κατά διαστήματα διάφορα μισόλογα και ανώδυνα ευχολόγια υπέρ της Ελλάδας αλλά μέχρι εκεί. Όταν τα ζητήματα περιέρχονται σε κρίσιμο στάδιο οι δήθεν “σύμμαχοι” ως επιτήδειοι ουδέτεροι, σηκώνουν τα χέρια ψηλά ή και λαμβάνουν ευθέως το μέρος της Τουρκίας.

Η Ελλάδα οφείλει να συνειδητοποιήσει, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ποτέ η κατεστημένη εθελόδουλη πολιτικοοικονομική τάξη της χώρας, πως θα πρέπει να στηριχθεί κυρίως ή σχεδόν αποκλειστικά, στις δικές της δυνάμεις και στην δική της σωστή εθνική στρατηγική για να αντιμετωπίσει της τουρκική επιθετικότητα. Και μόνο αν στηριχθεί αποφασιστικά στις δικές της δυνάμεις και επιδείξει τόλμη και την ανάλογη πολιτική μπορεί να βρει συμμάχους πάνω σε αξιοπρεπείς ισότιμες αμοιβαίες συγκλίσεις συμφερόντων.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμίσουμε και τα εξής: Η μίσθωση των γαλλικών φρεγατών θα κόστιζε ο “κούκος αηδόνι” στην χώρα και θα ισοδυναμούσε περίπου με αγορά τους, η οποία είναι και πανάκριβη. Τα οπλικά συστήματα και τα συστήματα εξοπλισμών αποτελούν το πιο σκληρό εργαλείο εξάρτησης των τεχνολογικά υποδεέστερων χωρών καθώς και ένα εύκολο όχημα καταλήστευσης τους. Η Ελλάδα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, πολύ περισσότερο που έχει ενταφιάσει την αμυντική της βιομηχανία και ασκεί με τις αγορές όπλων πολιτική δημοσίων σχέσεων, πέρα από τις προηγούμενες της ανάγκες, με τα κράτη κηδεμόνες της.

Και όμως ακόμα ανεχόμεθα αυτές τις φρικτές δουλοπαροικιακές σχέσεις.
iskra.gr

Οι ιστορικές συνομιλίες μεταξύ του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Μουν Γε Ιν και του Βορειοκορέατη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησαν στη συνοριακή πόλη Πανμουνζόμ. Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας το μεγάλο ζήτημα.


Οι ιστορικές συνομιλίες μεταξύ του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Μουν Γε Ιν με τον Βορειοκορέατη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησαν στη συνοριακή πόλη Πανμουνζόμ.

Πολλά διακυβεύονται στην ιστορική διακορεατική Σύνοδο Κορυφής. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση κορυφής από τη διχοτόμηση της κορεατικής χερσονήσου το 1945 και για την πρώτη τα τελευταία δέκα χρόνια. Για πρώτη φορά από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53) ένας Βορειοκορεάτης ηγέτης πατά το έδαφος της Νότιας Κορέας.

Από την επιτυχία ή την αποτυχία της ιστορικής αυτής συνάντησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η έκβαση της προγραμματισμένης συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε λίγες εβδομάδες. Η πίεση για τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη αυξάνεται ώστε αυτός να αποσπάσει υποσχέσεις από τον Βορειοκορεάτη ομόλογο του για αποπυρηνικοποίηση. Οι δυσκολίες όμως είναι πολλές.

Προγραμματισμός μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια


Το πρωτόκολλο της συνάντησης είναι πάντως ακριβέστατο και έχουν γίνει αρκετές πρόβες. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Ακόμα και το τραπέζι που χρησιμοποιείται για τις συνομιλίες αλλά και τα φαγητά έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ιστορική χειραψία και η υποδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε με στρατιωτικές τιμές.

Στον Οίκο της Ειρήνης, όπου γίνονται οι συνομιλίες και ο οποίος ανακαινίστηκε εσπευσμένα, ο Μουν Γε Ιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν τηρούν μεταξύ τους απόσταση 2018 χιλιοστά, αριθμός που αντιστοιχεί στη φετινή χρονιά.

Το φύτεμα ενός πεύκου από τους δύο ηγέτες στη διαχωριστική γραμμή που εδώ και 65 χρόνια χωρίζει τις δυο χώρες έχει επίσης υψηλό συμβολισμό. Πρόκειται για ένα δέντρο το οποίο προέρχεται από το 1953, τη χρονιά που υπεγράφη η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας


Αποφασιστικής σημασίας είναι πάντως τι θα γίνει με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ο Αντρέι Λάνκοβ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κουκμίν της Νότιας Κορέας, εξηγεί αυτή τη θεαματική αλλαγή στη στάση της Πιονγκγιάνγκ, λέγοντας πως η κλιμάκωση της κρίσης τον περασμένο χρόνο είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο που η κορεατική χερσόνησος είχε φθάσει πολύ κοντά στον πόλεμο. Εκτός αυτού οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα θα είχαν μακροπρόθεσμα πολύ δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα.

Ωστόσο ο ειδικός δεν πιστεύει πως ο Βορειοκορεάτης Πρόεδρος θα εγκαταλείψει οριστικά το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά εκτιμά ότι θα το περιορίσει. Κινέζοι γεωλόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ. Δήλωσαν ότι εξαιτίας των τελευταίων δοκιμών ένα βουνό υπέστη μερική κατάρρευση και στη συνέχεια καταγράφηκαν ισχυροί σεισμοί. Οι Κινέζοι γεωλόγοι ζητούν να εξεταστεί εάν υπήρξε διαρροή πυρηνικής ενέργειας. Υποστηρίζουν πως η Βόρεια Κορέα δεν είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές στα βορειανατολικά της χώρας. Ωστόσο το αμερικανικό ινστιτούτο κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκιν υποστηρίζει πως μπορεί να σταμάτησαν οι δοκιμές στο βόρειο τμήμα, ωστόσο στο δυτικό τμήμα εντοπίστηκε ένα νέο τούνελ.

Βίντεο από την μετακίνηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν  στην ιστορική συνάντηση του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε Ιν.

Το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο σε συνδιασμό με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό άτυπο Eurogroup, που συνεδριάζει στη Σόφια...Το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την εποχή μετά τα μνημόνια, θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους ομολόγους του, του άτυπου Eurogroup, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν στις 9:00 την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στη Σόφια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αναπτυξιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί», δηλώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρόοδο στην δ’ αξιολόγηση και για την πορεία προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο εντός του Μαΐου, προκειμένου να ληφθούν συνολικές αποφάσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα στο Εurogroup της 21ης Ιουνίου.

Όπως σημειώνεται στην ατζέντα, «στις 12 Μαρτίου, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εναπομενουσών δράσεων της γ’ αξιολόγησης, που άνοιξε το δρόμο για την έγκριση της τέταρτης δόσης από τον ESM ύψους 6,7 δισ. ευρώ και την αποδέσμευση της πρώτης εκταμίευσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ».

Στην ατζέντα επισημαίνεται ότι το Eurogroup θα συζητήσει σε τεχνικό επίπεδο σχετικά με τον μηχανισμό της ρήτρας ανάπτυξης, ως μέρος των πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, καθώς και το πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Το ζήτημα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους θα συζητηθεί επίσης για πρώτη φορά σε επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Λόγω της άτυπης μορφής του, αυτό το Eurogroup δεν αναμένεται να καταλήξει σε αποφάσεις, ωστόσο θα γίνει «εφ’ όλης της ύλης» συζήτηση για την προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, την 20ή Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ένα συνοπτικό έγγραφο για το ελληνικό ζήτημα, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα του χρέους, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθουν – σε αυτό το στάδιο – στις τεχνικές λεπτομέρειες, ανέφεραν ενημερωμένες πηγές στο ΑΜΠΕ. Παράλληλα, θα συζητηθεί η περίοδος μετά το πρόγραμμα, δηλαδή «τι είδους εποπτεία θέλουμε», ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο σημερινό Eurogroup το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκπροσωπήσει ο Πόουλ Τόμσεν, ενώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος, Μάριο Ντράγκι, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Μπενουά Κερέ.

Η Ελλάδα θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές, δήλωσε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στο CNBC, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το πλεόνασμα που σημείωσε η Ελλάδα πέρυσι στον προϋπολογισμό της, για δεύτερο κατά σειρά έτος, δείχνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Αρχών της, για δημοσιονομική προσαρμογή, ανέφερε την Πέμπτη 26 Απριλίου ο οίκος Fitch.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.