07/15/18

Λεπτομέρειες των περιγραφών των βασανιστηρίων στα χέρια Βρετανών στρατιωτών, που έχουν δώσει σε βρετανικό δικαστήριο Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ του 1955-59, αποκαλύπτει ο βρετανικός τύπος....

 
Η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday» δημοσιεύει σήμερα νέες καταθέσεις σε βάρος των αγγλικών αποικιοκρατικών δυνάμεων από βετεράνους αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-59 στην εν εξελίξει δικαστική υπόθεση στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι μία γυναίκα, 15 ετών την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα, την οποία οι Βρετανοί υποπτεύονταν ως μέλος της ΕΟΚΑ, συνελήφθη από Τουρκοκύπριους αστυνομικούς στο σπίτι της το 1956 υπό τη διοίκηση Βρετανού αξιωματικού.

Οι καταγγελίες στο φάκελο της υπόθεσης της συγκεκριμένης γυναίκας, που κατονομάζεται μόνο ως ‘Mrs XY’, αναφέρουν ότι οδηγήθηκε σε ένα δάσος, όπου ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε .
Μετά οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου οι ανακριτές την πετούσαν «σαν μπάλα» από τον έναν στον άλλο. Κάποια στιγμή πέρασαν στο λαιμό της μία θηλιά και την έσφιξαν.

Οι Βρετανοί συνήγοροί της υποστηρίζουν ότι η αποικιοκρατική διοίκηση όχι μόνο παραβίασε τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε αυτή την υπόθεση, αλλά επίσης απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα υπηκόων της.

Ο 79χρονος σήμερα Χρίστος Σωκράτους δέχθηκε το 1958 κλωτσιές και ξυλοδαρμό, ποδοπατήθηκε και υποχρεώθηκε να μείνει με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα επί τέσσερις ώρες. Κατά τον διάρκειας 28 ημερών βασανισμό του είδε και άλλους νεαρούς άνδρες να σύρονται από τα κελιά τους για να βασανιστούν.

Η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει δικαστική απόφαση, που επιτρέπει την εκδίκαση των αγωγών των πρώην αγωνιστών της ΕΟΚΑ στο Λονδίνο.
 militaire.gr

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με αγωνία τη σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η επαπειλούμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα τις έπληττε σοβαρά.


Οι απειλές έγιναν τελικά πραγματικότητα. Κίνα και ΗΠΑ προέβησαν σε σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής τους διαμάχης, με εκατέρωθεν επιβολή δασμών ύψους 25% σε εισαγωγές προϊόντων αξίας 34 δις δολαρίων. Η νέα αυτή όξυνση εντείνει τις ανησυχίες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς σε ποσοστό έως και 25% σε κατασκευαστές αυτοκινήτων από την ΕΕ που θέλουν να πουλήσουν τα οχήματά τους στις ΗΠΑ. Εταιρείες όπως η BMW και η Mercedes Benz, τα αυτοκίνητα των οποίων δεσπόζουν στην Πέμπτη Λεωφόρο, τον διάσημο εμπορικό δρόμο της Νέας Υόρκης, θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις, εκτιμά ο Εφραίμ Λέβυ, αμερικανός αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων.

«Η επιβολή τέτοιων δασμών θα αύξανε τις τιμές για τους καταναλωτές και θα έθετε σε κίνδυνο θέσεις εργασίας. Εφόσον αυξηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, αυτοί θα αγοράζουν λιγότερα οχήματα και αυτό θα συρρίκνωνε το κέρδος των κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt είχε κάνει προ ημερών λόγο για μια πρόταση που φέρεται να έκανε ο αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο στους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ φέρεται να πρότεινε μηδενικούς δασμούς σε αυτοκίνητα μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Ωστόσο, η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης είναι αβέβαιη.

Καμία κάμψη στις πωλήσειςακόμη


Πολλοί Αμερικανοί προτιμούν τα γερμανικά αυτοκίνητα και ως εκ τούτου ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν ήδη μέρος των οχημάτων τους στις ΗΠΑ, από όπου εξάγουν μάλιστα οχήματα σε άλλες χώρες – ανάμεσά τους και στην Κίνα. Οι κατασκευαστές φοβούνται ότι οι δασμοί με τους οποίους απαντά το Πεκίνο στα αντίστοιχα μέτρα της Ουάσιγκτον, μπορεί να έχουν επιπτώσεις και γι' αυτούς. Σε έσχατη περίπτωση θα αναγκάζονταν να μεταφέρουν τις παραγωγικές τους μονάδες από τις ΗΠΑ στην Κίνα, κάτι που εν τέλει θα έπληττε την αμερικανική οικονομία.

Πάντως, παρά τις απειλές και τον διάχυτο φόβο για επιβολή δασμών, οι αντιπροσωπείες της BMW και της Mercedes Benz στις ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει κάποια κάμψη στις πωλήσεις τους. Όπως επισημαίνει ο Εφραίμ Λέβυ, «νομίζω ότι πολλοί απλά περιμένουν μέχρι όντως να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν παρατηρήσει κανείς τη διαπραγματευτική τακτική του Τραμπ, θα δει ότι έχει συχνά απειλήσει να κάνει κάτι μεγάλο και στη συνέχεια δεν το υλοποίησε σε τέτοιο βαθμό. Μέχρι στιγμής οι δασμοί στα αυτοκίνητα είναι μια απειλή. Αυτή βλάπτει πιο πολύ τις μετοχές παρά τους καταναλωτές».
Deutsche Welle

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Sun ο Τραμπ κατέκρινε την πολιτική της για το Brexit και είπε ότι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του για την έξοδο από την ΕΕ.


Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μου είπε ότι έπρεπε να μηνύσω την ΕΕ» ανέφερε η Μέι στο BBC. «Μήνυσε την ΕΕ. Μην πηγαίνεις σε διαπραγματεύσεις. Μήνυσέ τους».

Στην ίδια συνέντευξη η Μέι είπε ότι στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη» η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.

 Κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι σχέσεις Λονδίνου και Ουάσιγκτον ήταν στο καλύτερο επίπεδο.

Ο ίδιος απέρριψε τα περί κριτικής στην Μέι αποδίδοντάς σε fake news τα όσα γράφτηκαν.

Το σχέδιο για Brexit ή «καθόλου Brexit»


Νωρίτερα, η Μέι δήλωσε σε άρθρο της στη Daily Mail προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει καθόλου Brexit και ότι είναι η ώρα «να είμαστε πρακτικοί και πραγματιστές στηρίζοντας το σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας».

Ανέφερε ότι θα παλέψει για τη συμφωνία της για το Brexit, γιατί είναι η σωστή.

Τραμπ: Ένα «μαλακό Brexit» θα σκότωνε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας


Την αντίθεσή του στην πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία μέρος της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης μετά το Brexit, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα και τη συμπάθειά του προς τη βρετανίδα πρωθυπουργό.

Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν κάθε διμερή εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία σε περίπτωση που η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχωρήσει σε συμφωνία «μαλακού Brexit» με την ΕΕ, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Αν η Βρετανία κάνει μια τέτοια συμφωνία, εμείς τότε θα συνεργαζόμαστε με την ΕΕ αντί να συνεργαζόμαστε με τη Βρετανία, οπότε κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σκότωνε τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στην εφημερίδα The Sun.

Το σχέδιο της Μέι να προχωρήσει σε έξοδο από την ΕΕ, παραμένοντας όμως εντός της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης έχει προκαλέσει έντονους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς που κατέληξαν στην αποχώρηση δύο υπουργών από την κυβέρνησή της.

Μάλιστα, ο Τραμπ, αναφερόμενος σε αυτήν ακριβώς την κυβερνητική κρίση, τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγες ημέρες από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, θα ήταν «καταπληκτικός πρωθυπουργός», συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι η Τερέζα Μέι είναι «ένας καλός άνθρωπος».

Παράλληλα, διέψευσε τις αναφορές ότι είχε συγκρίνει τη βρετανίδα πρωθυπουργό με «αυταρχική δασκάλα».

«Ο πρόεδρος συμπαθεί και σέβεται πολύ την πρωθυπουργό Μέι», σημείωσε λίγο αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
 sputniknews.gr

«Συντάξεις δεν κόβουμε», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τον τελευταίο γύρο επαφών με τους θεσμούς εντός και εκτός συνόρων αναφέρει ρεπορτάζ της έγκυρης ιστοσελίδα kontranews.gr... 


«Δεν θα κοπούν οι συντάξεις», διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη, που παρά την επιμονή ορισμένων κύκλων στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, φαίνονται βέβαιοι, για θετικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του έτους. Το Οικονομικό επιτελείο, προετοιμάζει την μελέτη των φοροελαφρύνσεων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ωφελήσει όσους σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος από τα μέτρα των μνημονίων, ενώ εκτός από τη φορολογία, συζητούνται και ελαφρύνσεις στις εισφορές.

«Συντάξεις δεν κόβουμε», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τον τελευταίο γύρο επαφών με τους θεσμούς εντός και εκτός συνόρων. Εξηγούν ότι το μέτρο για τις περικοπές το 2019 ελήφθη μετά την σθεναρή πίεση του ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν θα έπιανε το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Μέτρα που έχουν χαρακτηριστεί «αχρείαστα», τόσο από την Κομισιόν, όσο και από  την κυβέρνηση, με την μείωση του ρόλου του ΔΝΤ, στο πρόγραμμα, ως απλού τεχνικού συμβούλου, θεωρείται αυτονόητο ότι τίθενται προς επανεξέταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σκεπτικό κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι «Το πιάσαμε για το 2017 και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Αυτό είναι το όπλο».  Γνώστες των εξελίξεων αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές το 2019 έχοντας υποχρεωθεί πρώτα  να κόψει συντάξεις.

Αντίθετα, το οικονομικό επιτελείο, κινείται στην κατεύθυνση των ελαφρύνσεων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του μήνα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό τη μελέτη για τις φορο ελαφρύνσεις και  ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει από τη ΔΕΘ τα βασικά μέτρα “ανακούφισης” με πρώτο αυτό για τις συντάξεις.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν, έχει γίνει σαφές, είναι ότι κυβερνητικός  στόχος είναι τα μέτρα της ανάπτυξης, πακέτο με τις ελαφρύνσεις σε φόρου και εισφορές, να ενταχθούν στον νέο Προϋπολογισμό που θα συνταχθεί τον Οκτώβριο.

Τάσος Πετρόπουλος: «Εργαζόμαστε για την αποτροπή των μειώσεων στις συνάξεις»


«Παράθυρο» για την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων το 2019, άνοιξε ο  υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος λέγοντας ότι «μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που αποτελούσαν καθεστώς στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 η κυβέρνηση θα ορίσει τις αναπτυξιακές στοχεύσεις και θα σταθμίσει τις κοινωνικές ανάγκες».

Με την κυβέρνηση να εξετάζει ελαφρύνσεις και τον ΕΦΚΑ να έχει σημαντικό πλεόνασμα, ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι σχεδιάζει ελάφρυνση των εισφορών των επαγγελματιών στις κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», τόνισε ότι «από το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, μόλις το 27% πλήρωνε μηνιαίες εισφορές έως 200 ευρώ. Τώρα στον ΕΦΚΑ καταβάλλει εισφορές έως 200 ευρώ το 87% αυτών των ασφαλισμένων. Ήδη πετύχαμε θεαματική ελάφρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μέγιστη εισφορά των 709 ευρώ στην πρώην  ΟΑΕΕ  αντιστοιχεί σε καθαρό εισόδημα άνω των 31.569 ευρώ έως 70.320 ευρώ. Έχουμε εξαγγείλει ήδη από το 2017 τον μετριασμό αυτών των εισφορών με δίκαιο και αναλογικό τρόπο. Σχεδιάζουμε τη σχετική λύση».

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος, αναφέρθηκε και σε ένα θέμα για το οποίο αγωνιούν χιλιάδες ασφαλισμένοι, τη διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών ή τόκων και προσαυξήσεων που έχουν παραχθεί έως τις 31/12/2016. Όπως είπε, «η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως, με προτεραιότητα στις μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες οφειλετών. Δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, επιστήμονες και σε μικρότερο βαθμό εργοδότες, δηλαδή όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων θα δικαιούνται απαλλαγών εφόσον εμπίπτουν στο πλαίσιο των σχετικών κριτηρίων».

Οι ελαφρύνσεις θα φανούν στον προϋπολογισμό του 2019


Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενο στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, αλλά και των ελαφρύσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε φόρους και εισφορές για την επόμενη χρονιά, δήλωσε στο Έθνος ότι «όλα θα αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα αποσταλεί στην Κομισιόν. Οι εξελίξεις στην οικονομία θα είναι ομαλές και δεν θα δοθούν δικαιώματα στους δανειστές να αμφισβητήσουν τη βούληση της κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των στόχων».

Guardian: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξοφλήσει το χρέος


Στην ολοκλήρωση του προγράμματος, αναφέρεται και ο Βρετανικός Guardian. Η συντάκτης, επισημαίνει ότι μπορεί το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται, αλλά το χρέος παραμένει. Υπονοώντας ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν ήταν τόσο ουσιαστική όσο χρειάζονταν, αναφέρει ότι «κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει επιτυχώς το χρέος της. Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μια δεκαετία και παρέχει την τόσο αναγκαία “ανάσα” για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Ομως, θεωρείται ευρέως ως αν επαρκής για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον». Το βρετανικό μέσο, υπενθυμίζει ότι «στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, καμία χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα, όσα η Ελλάδα».

Φρένο στις αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος


Φρένο σε μελλοντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, βάζει δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Σύμφωνα με τον υπουργό, η  ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), θα ωφελήσει τη ΔΕΗ περί τα 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί άλλα δεδομένα για την τιμολογιακή πολιτική, ακυρώνοντας κάθε σκέψη για αύξηση της τιμής του ρεύματος, στους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ήδη βρίσκονται σε κίνηση τα σχέδια του υπουργείου, καθώς το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμμετέχουν και λιγνιτικές μονάδες στο Μηχανισμό Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος, ο  εξηλεκτρισμός στις μεταφορές και την θέρμανση/ψύξη καθώς και οι διασυνδέσεις των νησιών θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης ρεύματος τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό προωθούνται προγράμματα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας. Τέλος ο υπουργός έστειλε το μήνυμα πως για να αντεπεξέλθει η εταιρεία με επιτυχία στο νέο περιβάλλον θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα στους καταναλωτές και ήδη κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις, προαναγγέλει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. 


Στόχος είναι να ελαφρυνθούν τα εισοδηματικά κλιμάκια από 31.000 έως 70.000 ευρώ, τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στην «Ημερησία», ενώ διαβεβαιώνει πως η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών θα αρχίσει άμεσα ώστε να μπορέσουν οι εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι να πάρουν τη σύνταξή τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανοίγει παράθυρο για την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων το 2019, λέγοντας ότι η κυβέρνηση με υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσει το θέμα όταν οριστικοποιηθούν τα δεδομένα, και κάνει λόγο για αξιοποίηση του πλεονάσματος του ΕΦΚΑ, που αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4 δις φέτος.

Αναφερόμενο στο ίδιο ζήτημα μέσω του «Έθνους», υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος δηλώνει ότι όλα θα αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα αποσταλεί στην Κομισιόν, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στην οικονομία θα είναι ομαλές και δεν θα δοθούν δικαιώματα στους δανειστές να αμφισβητήσουν τη βούληση της κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Τις χώρες που κατά τη γνώμη του αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των ΗΠΑ κατονόμασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

 
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η οποία δόθηκε το Σάββατο και μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι “εχθροί” των ΗΠΑ είναι τρεις:  Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα.

Στη συνέντευξη αυτή, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι “εχθροί” των Αμερικανών. 

Ο Τραμπ βλέπει εχθρούς κυρίως οικονομικούς

“Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές”, κατέληξε.
difernews.gr

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.