08/05/18

«Η Ευρώπη μπορεί πλέον να πανηγυρίζει πως για ένα «success story» στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά στην πραγματικότητα, η χώρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες της ιστορίας» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα...


«Μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης και αδιεξόδων και… ακόμη περισσότερων μνημονίων, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτήν» αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εφημερίδα τονίζει,μεταξύ άλλων, ότι παρότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο και στο εξής δεν θα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί στο πιο μακρινό μέλλον.

Όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, ακόμη και με χαμηλότερα επιτόκια και με παράταση στην αποπληρωμή των δανείων, το ελληνικό χρέος είναι ακόμη υπέρογκο, η ανάπτυξη είναι πολύ χαμηλή και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν εύθραυστες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- και πάλι ανάγκη από εξωτερική οικονομική ενίσχυση κάποια στιγμή στο μέλλον.

  «Το χειρότερο όλων είναι όμως άλλο: Η Ευρώπη μπορεί πλέον να πανηγυρίζει πως για ένα «success story» στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά στην πραγματικότητα, η χώρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες της ιστορίας» προσθέτει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι εκτός από μικρά κρατίδια, όπως το Σαν Μαρίνο, υπάρχουν μόλις τέσσερις χώρες που έχουν βιώσει μεγαλύτερη ύφεση από την ελληνική, τα τελευταία 10 χρόνια: Η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα. Μάλιστα, οι δύο πρώτες ήρθαν αντιμέτωπες με τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου και του αλληλοσπαραγμού, ενώ οι άλλες δύο, πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες με ανίκανες και διεφθαρμένες ηγεσίες, έχουν συμβάλει στην επιδείνωση της πετρελαϊκής κρίσης.

Αναφορικά με το μέλλον της χώρας, σημειώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα σε επίπεδο τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ της έως το 2060.

«Ναι, σωστά καταλάβατε: Τέσσερις δεκαετίες λιτότητας περιμένουν ακόμη την Ελλάδα. Αυτή είναι η επιτυχία για την οποία μιλά η Ευρώπη: Μια οικονομία που παρουσίασε τέτοια ύφεση, όπως μία χώρα που μόλις έχει βγει από πόλεμο» καταλήγει το δημοσίευμα.
in.gr

Οι φόβοι για κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξαπλώθηκαν από τις ασιατικές αγορές στην Ευρώπη...


Οι φόβοι για κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξαπλώθηκαν από τις ασιατικές αγορές στην Ευρώπη. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,5% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,8%. νας εξαπλώθηκαν από τις ασιατικές αγορές στην Ευρώπη. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,5% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,8%. Οι χειρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στο ιταλικό χρηματιστήριο όπου η διαφορά μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στις 249 μονάδες βάσης. Το κόστος δανεισμού στη Γερμανία και τη Γαλλία υποχώρησε από το υψηλό επίπεδο επτά εβδομάδων καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, αφού η αμερικανική κυβέρνηση κλιμάκωσε την πίεση στην Κίνα, προτείνοντας την επιβολή δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές 200 δισεκ. δολαρίων.

Η στερλίνα σημείωσε προσωρινή και μικρή μόνο άνοδο αφού η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και άφησε να εννοηθεί ότι δεν βιάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της με την αβεβαιότητα του Brexit στον ορίζοντα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη συνεχή ημέρα, ύστερα από την απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση 39 σεντς στα 72,00 δολάρια το βαρέλι.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έκλεισε με πτώση 1,6%.
Αναλυτές απέδωσαν την τρέχουσα υποχώρηση στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές στην αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, που ζήτησε από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, να εξετάσει αύξηση στο 25% από 10% των δασμών για τα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Πεκίνο έχει ήδη υποσχεθεί περαιτέρω αντίποινα από την πλευρά του, όπως επισημαίνεται.

«Χρειάζεται κανείς να έχει ισχυρό προαίσθημα για να επενδύσει σε αυτό το περιβάλλον και τον Αύγουστο αμφιβάλλω εάν το έχουν πολλοί», δήλωσε ο Ερβέ Γκουλετκέρ, αναπληρωτής επικεφαλής ανάλυσης στη γαλλική La Banque Postale Asset Management. Πρόσθεσε ότι οι επενδυτές χρειάζονται απεγνωσμένα «ένα πλαίσιο ερμηνείας» για να κατανοήσουν τις δηλώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το εμπόριο και ότι η περιορισμένη ορατότητα σε αυτό το μέτωπο συγκρατεί τις αγορές.

Η απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα άνοιξε τον δρόμο, όπως αναμενόταν  για εκκαθαρίσεις στις ηγεσίες του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως προχώρησε, όπως αναμενόταν,  στην αντικατάσταση της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έτσι σήμερα με την απόφασή του ο ΚΥΣΕΑ τοποθετεί τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ σε αντικατάσταση του μέχρι σήμερα υπαρχηγού, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ενώ τον Σωτήρη Τερζούδη στην ηγεσία της Πυροσβεστικής αντικαθιστά ο Αντιστράτηγος και μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πηγές, επίκειται και απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

Η καριέρα των δύο νέων αρχηγών


Ο νέος Αρχηγός του Π.Σ.


Ο νέος αρχηγός του Π.Σ., Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος, γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, στο Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και επί σειρά ετών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.
Tο 2012 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας.
Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη:

Ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην Άρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ


 Ο νέος αρχηγός του Π.Σ.,  Κωνσταντίνος Τσουβάλα, γεννήθηκε στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας, το έτος 1960. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).

Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής


«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Όσο και αν επιχειρεί ο Πρωθυπουργός μέσα στην ταραχή του να διασωθεί απομακρύνοντας τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, οι Έλληνες ξέρουν ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του βρίσκονται σε αποδρομή», είναι το σχόλιο της ΝΔ για τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.

«Φεύγοντας τακτοποιεί τους εναπομείναντες δικούς του ανθρώπους, επιλέγοντας με κομματικά κριτήρια την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.