10/04/18

Μεγάλες αλλαγές για την προστασία των καταναλωτών στην τηλεφωνία (σταθερή και κινητή), φέρνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Με τις αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίοιυ 2019, τίθεται πλαφόν στις χρεώσεις, καθώς θα μπαίνει αυτόματη φραγή στο κινητό τηλέφωνο όταν ο μηνιαίος λογαριασμός φθάνει τα 150 ευρώ σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρείχε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στα 150 ευρώ περιλαμβάνονται και οι φόροι μαζί με το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών (φωνή, μηνύματα, δεδομένα). Το σύνολο δηλαδή των χρεώσεων.

Ετσι, όταν ο καταναλωτής κατά τη διάρκεια του μήνα συμπληρώσει το ποσό των 150 ευρώ, αυτομάτως θα μπαίνει φραγή από την εταιρεία-πάροχο.

Αρση της φραγής μπορεί να γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με τον πάροχο.

Ο καταναλωτής θα έχει επίσης το δικαίωμα ωστόσο να καθορίσει ο ίδιος το όριο φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε ποσό άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και να ζητήσει απεριόριστη χρήση.

Το πλαφόν με την αυτόματη φραγή μπαίνει με στόχο την προστασία των καταναλωτών από υπέρογκες χρεώσεις λόγω άγνοιας ή λάθους στον χειρισμό.

Αλλαγές και στις συμβάσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας 

 

 Η ΕΕΤΤ σημείωσε ότι η υποχρέωση των παρόχων να μην επιβάλλουν τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής/καταγγελίας σύμβασης (σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) δεν αφορά σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά μόνο συμβάσεις αορίστου χρόνου και συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας, όπως αναφέρεται και στη σχετική προχθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΤΤ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, για την «Απαγόρευση επιβολής τέλους διακοπής/ανανέωσης σύμβασης: Ο πάροχος δεν επιτρέπεται να επιβάλλει τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής/καταγγελίας είτε σύμβασης αορίστου χρόνου είτε σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας».

Υπογραμμίζεται ότι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ο συνδρομητής δεσμεύεται να παραμείνει στον πάροχό του για συγκεκριμένο διάστημα (π.χ. 12, 18 ή 24 μήνες). Συνεπώς, σε περίπτωση που διακόψει ή καταγγείλει τη σύμβαση πριν από την παρέλευση του ορισμένου χρόνου, ο πάροχος έχει δικαίωμα να επιβάλει το τέλος διακοπής/καταγγελίας.

Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2018 το συγκεκριμένο τέλος πρέπει να αναγράφεται, με σαφήνεια, στην πρώτη σελίδα όλων των συμβάσεων που συνάπτονται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι συνδρομητής που έχει σύμβαση ορισμένου χρόνου την οποία ανανεώνει συνεχώς, κατά τη λήξη της, με νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου, σε περίπτωση που τη διακόψει ή την καταγγείλει πριν από την παρέλευση του ορισμένου χρόνου (της νέας πλέον σύμβασης), θα επιβαρυνθεί με το τέλος διακοπής/καταγγελίας που ορίζεται στη νέα σύμβαση.

Για παράδειγμα, αν συνδρομητής με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 24 μηνών (για σταθερή ή/και κινητή σύνδεση) επιθυμεί να διακόψει τη σύμβαση και να καταργήσει τη σύνδεσή του στον 20ό μήνα, θα επιβαρυνθεί με τέλος διακοπής/καταγγελίας σύμβασης, το ύψος του οποίου καθορίζεται στη σύμβαση. Το ίδιο ισχύει και εάν επιθυμεί να μεταφέρει τη σύνδεσή του σε νέο πάροχο. Ακόμη, σε περίπτωση που ο παραπάνω συνδρομητής έχει λάβει εξοπλισμό με χρησιδάνειο, οφείλει να τον επιστρέψει ή, εάν επιθυμεί να τον κρατήσει, να καταβάλει το σχετικό τέλος που προβλέπεται στη σύμβασή του.

Ταυτόχρονα για σύμβαση ορισμένου χρόνου και διάρκειας 18 μηνών (για σταθερή ή/και κινητή σύνδεση), που έχει λήξει εδώ και ένα μήνα, χωρίς να έχει ανανεωθεί, και συνεπώς έχει καταστεί αορίστου χρόνου, ο συνδρομητής μπορεί να διακόψει τη σύμβαση και να καταργήσει τη σύνδεσή του, χωρίς να επιβαρυνθεί με τέλος διακοπής/καταγγελίας, δεδομένου ότι η σύμβαση έχει πλέον καταστεί αορίστου χρόνου. Το ίδιο ισχύει και εάν επιθυμεί να μεταφέρει τη σύνδεσή του σε νέο πάροχο. Ωστόσο, εφόσον ο συνδρομητής έχει λάβει εξοπλισμό με χρησιδάνειο, οφείλει να τον επιστρέψει ή, σε περίπτωση που επιθυμεί να τον κρατήσει, να καταβάλει το σχετικό τέλος που προβλέπεται στη σύμβασή του.

Δημοψήφισμα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρμόζει στην Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...


Ένα δημοψήφισμα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρμόζει στην Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας θα συζητήσει με συνεργάτες του το ενδεχόμενο διεξαγωγής αυτού.

«Είναι 2018 και συνεχίζουν να μας αφήνουν να περιμένουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

«Μένει σε μας να πάμε σε 81 εκατομμύρια πολίτες και να δούμε τι απόφαση παίρνουν αυτοί οι 81 εκατομμύρια πολίτες», είπε αναφερόμενος στο τουρκικό εκλογικό σώμα.

Η Τουρκία δεν θα φύγει από τη Συρία έως οι Σύροι πολίτες να έχουν εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν

Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τη Συρία έως οι πολίτες της Συρίας διεξάγουν εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οποτεδήποτε οι Σύροι πολίτες διεξάγουν εκλογές, εμείς θα αφήσουμε τη Συρία στους ιδιοκτήτες της μετά τη διεξαγωγή των εκλογών» επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.
amna.gr

Για εποχή που τελειώνει με οδύνη και την εκτίμηση πως οι πολίτες θα διώξουν την κυβέρνηση «όπως της αξίζει», εξέφρασε στην ομιλία του για τα 44χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Το αίτημά του για εκλογές «το συντομότερο δυνατόν» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έστειλε μήνυμαενότητας και αλλαγής, στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Αποτελεί μία γιορτή που αφορά όλους τους Έλληνες, που αφορά την ίδια την Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ όπως ανέφερε «στόχος μας είναινα γινόμαστε καλύτεροι και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις προκλήσεις κάθε εποχής».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα μεγάλο κόμμα. Είναιτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Είναι μία δημοκρατική παράταξη», επεσήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε το κόμμα που διατήρησε την μακροβιότερη και αρτιότερη δημοκρατία στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «εμείς κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, πάρα τα κύματα λαϊκισμού που γέννησε η οικονομική κρίση». Παράλληλα, υπογράμμισε πως επιθυμεί να ταυτίζει την πρόοδο με τις απαιτήσεις των πολλών. «Η νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι ένα κόμμα λαϊκό», πρόσθεσε.

«Όραμά μου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα»


«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως το όραμά του είναι «κάθε Ελληνιδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθερα το δικό τους όραμα».Όπως πρόσθεσε, «δεν πιστεύω σε ένα πατερναλιστικό κράτος που απλά προσφέρει μια αυταπάτη προστασίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς να είναι Νέα, ούτε Νέα χωρίς να είναι Δημοκρατία». Σημείωσε, δε, πως όταν έθετε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ν.Δ., είχε πει ότι θέλει να την ξανακάνει μεγάλο κόμμα εξουσίας. «Είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, είμαστε μια παράταξη μεγάλης αντοχής, αλλά είμαστε και μια δύναμη μεγάλων αλλαγών. Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «σήμερα είναι μαζί μας 150 συμπολίτες μας από το Μητρώο Στελεχών. Δεν ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό και δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας. Πολλοί από αυτούς θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Επέμεινε, δε, ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Όπως εξήγησε, η Ν.Δ. σχεδιάζει μια οικονομία με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, με περισσότερες επενδύσεις για περισσότερες δουλειές. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι οι πολίτες «θα διώξουν τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο πολιτικά ηττημένους, αλλά και ηθικά απαξιωμένους».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει ένα σχέδιο αλήθειας και τόνισε ότι απευθύνεται και «στους απογοητευμένους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς».«Επιμένω στην ανάγκη ενότητας στη βάση, και συνεννόησης στην κορυφή. Επιμένω στην κινητοποίηση του απλού πολίτη, που πρέπει, επιτέλους, να βγει από το τέλμα της απογοήτευσης. Για να συναντηθούμε όλοι στην ίδια διαδρομή που θα φέρει μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Το νέο σήμα της Ν.Δ.


Την ίδια ώραη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος παρουσίασε και το νέο της σήμα . «Το καινούργιο λογότυπο μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του.

Όπως πρόσθεσε, «το νέο σήμα της παράταξής μας σηματοδοτεί ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και σε νέες ιδέες. Ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την Ελλάδα».

Έκπληξη στην Ευρώπη και αναταραχές στις αγορές προκαλεί το σχέδιο προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Το ιταλικό σπρεντ πλησιάζει πλέον το 3,5%. 


Η κυβέρνηση συνασπισμού Ντι Μάιο-Σαλβίνι είχε προειδοποιήσει ότι θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας, που ήδη ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια ευρώ. Τα νεότερα στοιχεία προκαλούν συναγερμό στις Βρυξέλλες: το σχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, προβλέπει έλλειμμα 2,4% για το 2019, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για 0,8%. Όλοι αναρωτιούνται πλέον, εάν η Ιταλία θα γίνει «η επόμενη Ελλάδα» της ευρωζώνης.

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο Τζοβάνι Λα Βία, ευρωβουλευτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Alternative Popolare, επισημαίνει: «Εκτός συνόρων είναι δύσκολο να εξηγήσεις πώς έχει η κατάσταση στη σημερινή Ιταλία. Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που τηρεί εχθρική στάση απέναντι στην ΕΕ, που προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο ευρωπαϊκό δίκαιο και έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό. Μεγάλο μέρος των νέων ελλειμμάτων δεν οφείλονται σε δημόσιες επενδύσεις, αλλά σε αυξημένες 
κοινωνικές δαπάνες».

Η αντίδραση των αγορών


Τον περασμένο Μάιο το σπρεντ για την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης δεν ξεπερνούσε το 1,8%. Την Παρασκευή έφτασε το 3,26% και συνεχίζει να ανεβαίνει. Παράλληλα υποχωρούν οι μετοχές των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών. Η πρόβλεψη του Τζοβάνι Λα Βία: «Είναι σαφές ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν την ιταλική κυβέρνηση. Το σπρεντ για το δεκαετές ομόλογο του ιταλικού Δημοσίου έφτασε στο 3,44%. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10-15 ετών...»
Στη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι προεδρεύοντες των πολιτικών ομάδων δέχονται το ερώτημα, εάν η Ιταλία γίνεται πλέον η «επόμενη Ελλάδα» της ευρωζώνης. 

Χαρακτηριστική η απάντηση του Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών: «Γνωρίζετε την κριτική μας για την πολιτική και τη μεθοδολογία της τρόϊκα αλλά η Ελλάδα έχει περάσει από αυτό το στάδιο και ευτυχώς κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι διαφορετική: η  κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει σύγκρουση, επενδύει στη σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Όχι λόγω της οικονομίας αλλά γιατί θέλει να επινοήσει ένα αφήγημα που αποκρύπτει την αναποτελεσματική πολιτική της». Το πολιτικό πρόβλημα της Ιταλίας, υποστηρίζει ο Ούντο Μπούλμαν, είναι οι αντιφάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Από τη μία πλευρά τα «Πέντε Αστέρια» του Λουίτζι ντι Μάιο θέλουν να αυξήσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, από την άλλη πλευρά η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι υπόσχεται να μειώσει δραστικά τους φόρους. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

«Μία προσφορά που δεν μπορείς να δεχθείς»


Τζοβάνι Λα Βία
Ο Τζοβάνι Λα Βία αποδίδει την πρόταση για ελλειμματικό προϋπολογισμό σε τακτικό ελιγμό της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστηρίζει, θέλει να εξωθήσει τις Βρυξέλλες σε σύγκρουση με τη Ρώμη. «Νομίζω ότι η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να καταθέσει μία πρόταση που οι Βρυξέλλες δεν θα μπορούν να αποδεχθούν, μόνο και μόνο για να μπορεί μετά να ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατη η συνεργασία εντός ΕΕ και ότι η Ευρώπη μπλοκάρει τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Κατά την άποψή μου δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή τη στάση» λέει ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής.

Τί σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Η αυξανόμενη επιρροή των λαϊκιστών πυροδοτεί ακόμα και σενάρια για σύμπραξη όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, από τη μετριοπαθή Κεντροδεξιά μέχρι την παραδοσιακή Αριστερά. Αλλά η σύμπραξη δεν είναι αυτονόητη, ούτε αυτοσκοπός, επισημαίνει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Στρασβούργο, Γκάμπι Τσίμερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ιταλών δημοσιογράφων. «Ήδη σήμερα συνεργαζόμαστε στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, όταν υπάρχουν περιθώρια για ευρύτερες πλειοψηφίες» λέει η γερμανίδα ευρωβουλευτής. «Όμως είναι πολύ απλουστευτικός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε φιλοευρωπαϊστές και αντι-ευρωπαϊστές. 

Φιλοευρωπαϊκή δύναμη είμαστε κι εμείς, αλλά θέλω να ξέρω τί προτείνει κάθε μία από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις: να ενισχύσει την κυριαρχία των αγορών και τον νεοφιλελεύθερο ανταγωνισμό ή να εστιάσει σε αλληλεγγύη, συνοχή, συμμετοχή; Γι αυτό λέω ότι ναι, κατά περίπτωση συνεργασία θα υπάρξει, αλλά ο σχηματικός διαχωρισμός ̔υπέρ ή κατά της Ευρώπηςʼ δεν μπορεί να

Την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους, μέχρι το α' τρίμηνο του 2019, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.


Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, εστιάζοντας σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά τους μακροχρόνια ανέργους και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που στοχεύουν, όπως τόνισε τον «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας με διάρκεια πλέον όχι 5 αλλά 8 μήνες και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο δεύτερος άξονας έχει στόχο την πρόσληψη ανέργων στον ιδιωτικό τομέα και ο τρίτος, αφορά προγράμματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για κατάρτιση ανέργων.

«Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019 την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους, είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «εξ αυτών 31.500 θέσεις στα προγράμματα θα αφορούν νέους ανέργους».

Μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν προγράμματα προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και σήμερα, την επομένη των μνημονίων κάνουμε ένα ακόμη βήμα με έμφαση τη στήριξη των νέων, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικά για τους νέους επιστήμονες προβλέπεται ότι θα ανέρχονται σε 10.000 οι ωφελούμενοι για θέσεις πλήρους εργασίας και απολαβές που βάσει του προϋπολογισμού των 112 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένονται της τάξης των 1600 ευρώ σε νέο εργαζόμενο.

Με δωδεκάμηνη σύμβαση η δεύτερη μεγάλη ομάδα ωφελουμένων είναι 5.500 νέοι επιστήμονες που θα εργαστούν για τη θεσμική αναβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών. «Η εργασία τους θα είναι 12μηνη και εργαστούν σε συγκεκριμένα πρότζεκτ για το δημόσιο τομέα, όπως, για παράδειγμα, η ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών φακέλων των ασφαλισμένων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 90 εκατομμύρια ευρώ και οι απολαβές για τους εργαζόμενους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης θα είναι έως 1.140 ευρώ», δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

«Η τρίτη μεγάλη ομάδα ωφελουμένων είναι 16.000 νέοι που θα λάβουν μέρος στη νέα γενιά ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για κατάρτιση, πιστοποίηση, πρακτική άσκηση και επιδότηση νέων θέσεων εργασίας.

Σήμερα», όπως είπε, «η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες από το σημείο που η κυβέρνηση την παρέλαβε. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η ανεργία ήταν 19%».

«Επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκαν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, σύμφωνα με τα ετήσια τεύχη των στοιχείων που συγκεντρώνει το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», το 70% της αύξησης των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι πλήρους απασχόλησης», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα αυτά «σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας για την ελληνική κοινωνία».

Εκτός από την ανάσχεση της φυγής νέων στο εξωτερικό (brain drain), οι συλλογικές συμβάσεις καλύπτουν ήδη 190.000 εργαζόμενους, ενώ επιταχύνεται η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το sputniknews, άσκησε έντονη κριτική εναντίον των δηλώσεων του γ.γ. του ΝΑΤΟ για την προοπτική της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ακόμη και στις αρχές του 2019...


«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την είσοδο της πΓΔΜ στην ευρωατλαντική συμμαχία, καθώς, όπως τονίζει το υπουργείο, τα κοινοβούλια της πΓΔΜ και της Ελλάδας δεν έχουν υιοθετήσει καμία απόφαση που να σχετίζεται με τη διαμάχη για την ονομασία.

 «Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε να δεχτεί τα Σκόπια στο μπλοκ ακόμη και στις αρχές του 2019, χωρίς να αφήσει καμία αμφιβολία για το ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν τα κοινοβούλια της πΓΔΜ και της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Αν μιλάμε για μη εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε εκστρατείες υπέρ ή κατά όταν φτάνουμε στα δημοψηφίσματα. Αν μιλάμε για μη εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα και σεβασμό της νομοθεσίας, περιλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου, τότε είναι αδύνατο να μιλάμε για τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκ μέρους των κοινοβουλίων των χωρών. Ειδικά αυτό δε θα πρέπει να γίνεται από τον επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε χθεσινή του ομιλία ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στο θέμα της πΓΔΜ δήλωσε ότι αν και η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ήταν όσο αυξημένη αναμενόταν, οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αλλαγή του ονόματος της χώρας τους.

«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτιμώ ότι θα τις έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις  Στόλτενμπεργκ για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

 
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,  τόνισε ότι αν και η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ δεν ήταν αυξημένη, oι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αλλαγή του ονόματος της χώρας τους.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε τηνσ Τρίτη (2 Οκτ.) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από τις Βρυξέλλες όπου συναντώνται οι υπουργοί Άμυνας των κρατών — μελών της συμμαχίας.
Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το βασικό ζητούμενο της επερχόμενης συνόδου του ΝΑΤΟ θα είναι η αύξηση των αμυντικών δαπανών των κρατών — μελών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο ίδιος τόνισε ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν ακόμη και στον Ιανουάριο του 2019. Ο ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ τόνισε ότι αν και η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ήταν όσο αυξημένη αναμενόταν, οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην αλλαγή του ονόματος της χώρας τους.

«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτιμώ ότι θα τις έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι χθες Δευτέρα, μίλησε προσωπικά με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

«Υποδέχομαι την ψήφο του 'ναι' στο δημοψήφισμα. Είναι ζήτημα των Σκοπίων να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη χώρα ως το 30ό μας μέλος, όμως ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία για την ονομασία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο επικεφαλής της συμμαχίας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ έχουν προσκαλέσει ρώσους παρατηρητές σε νατοϊκές ασκήσεις που θα γίνουν στη Νορβηγία. Ωστόσο, τόνισε ότι τα κράτη — μέλη του ΝΑΤΟ θεωρούν την κατασκευή πυραύλων 9M729 από τη Ρωσία παραβίαση της Συνθήκης για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίας εμβέλειας (INF Treaty).
πηγή: sputniknews

Προβάδισμα της τάξης των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα TV».


Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,9% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,3%, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%.

Εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, το Ποτάμι με 1,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7%

Οριακά εκτός  μένουν η Ελληνική Λύση με 2,6%. και η Λαϊκή Ενότητα με 2,1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 12,3%.

 Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί επίσης και εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συσπείρωσης φτάνοντας στο 83% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 54%.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.