12/20/18

Η Λαική Ενότητα καταγγέλει το ξεπούλημα της μονοπωλιακής, υπερκερδοφόρας και δυναμικής δημόσιας ενεργειακής επιχείρησης του «Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» (ΔΕΣΦΑ) στην ξένη κοινοπραξία “SENFLUGA”...


Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα της μονοπωλιακής, υπερκερδοφόρας και δυναμικής δημόσιας ενεργειακής επιχείρησης του «Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» (ΔΕΣΦΑ) στην ξένη κοινοπραξία “SENFLUGA”, η οποία απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα ενεργειακά αρπακτικά της Ευρώπης, τις εταιρείες Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.

Η δήλωση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Παν. Λαφαζάνη, για το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ,


«ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ»

«Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ολοκλήρωση του εθνικού εγκλήματος ξεπουλήματος του «Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» (ΔΕΣΦΑ).

Μόνο πολιτικοί εγκληματίες και πολιτικοί απατεώνες, υπηρέτες πολυεθνικών συμφερόντων και ξένων κέντρων και πολιτικοί που έχουν βαλθεί να ενταφιάσουν κάθε έννοια εθνικής υπόστασης, δημοσίου συμφέροντος, αναπτυξιακής δυναμικής και ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων, θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα πωλήσουν και μάλιστα κοψοχρονιά, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ για το 66%, μια δημόσια, στρατηγική, μονοπωλιακή, υπερκερδοφόρα και δυναμική ενεργειακή εταιρεία κρίσιμη και για την ασφάλεια της χώρας.

Δεν προξενεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι μνημονιακοί δορυφόροι τους κοκορομαχούν και αλληλοϋβρίζονται καθημερινά, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, σε ένα αγώνα για τις καρέκλες της εξουσίας και τα προνόμιά τους, δεν εκδηλώνουν καμμιά διαφωνία, αντίθετα συμφωνούν και ομονοούν, για το ξεπούλημα των δημόσιων στρατηγικών κλάδων και του εθνικού πλούτου, όπως στην περίπτωση μας για το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ.

Η ευρεία συναίνεση σήμερα στον κατεστημένο πολιτικό χώρο και στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να ρίχνει σκοτεινό πέπλο σιωπής και να διευκολύνει την εγκληματική εκποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Αυτό, όμως, συνιστά μια πολύ προσωρινή κατάσταση.

Ας μην θεωρούν οι πολιτικοί δήμιοι και εκτελεστές της χώρας, των δικαιωμάτων και των προοπτικών της ότι θα γλιτώσουν τις πολιτικές και κυρίως τις ποινικές ευθύνες τους που βοούν.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμμιά εξουσιοδότηση Τσίπρας – Δραγασάκης – Τσακαλώτος και Σταθάκης να ξεπουλούν την προσοδοφόρα δημόσια ενεργειακή περιουσία της χώρας, η οποία κτίσθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Γρήγορα, η βέβαιη ανατροπή στην ελληνική αποικία θα κάτσει στο σκαμνί τους ενόχους και συνενόχους του ξεπουλήματος της Ελλάδας και η τιμωρία τους θα είναι πολύ σκληρή και παραδειγματική, ανάλογη των καταστρεπτικών πράξεών τους.»
iskra.gr

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε οριστικά ότι τα πλαστικά προϊόντα μιάς χρήσης αποσύρονται από την αγορά, γράφει η γερμανική Die Welt...


Όπως ανακοίνωσε η αυστριακή προεδρία της ΕΕ, οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη - μέλη συμφώνησαν στις Βρυξέλλες για την εφαρμογή του μέτρου. Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μόλις μέσα σε δύο χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιολογεί την απόφασή της κυρίως με την προστασία των ωκεανών, καθώς περισσότερο από το 80% των σκουπιδιών στους ωκεανούς είναι πλαστικά.

Η στρατηγική κατά των πλαστικών απορριμμάτων θα επιφέρει αισθητές αλλαγές σχεδόν στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Το πακέτο αφορά κυρίως τη βιομηχανία πλαστικών, η οποία σύμφωνα με τις αρχές του 2015 είχε έναν κύκλο εργασιών 340 δισ. ευρώ και απασχολούσε 1,5 εκατομμύρια άτομα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι το σχέδιο θα έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 3,4 εκατομμύρια τόνους. Μέχρι το 2030, θα μπορούσαν να αποφευχθούν περιβαλλοντικές ζημίες αξίας 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι καταναλωτές θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έως και 6,5 δισ. ευρώ.

Η συνεργασία για τον East Med ανοίγει τον δρόμο ειρήνης και σταθερότητας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την πόλη Μπέερ Σέβα του Ισραήλ...


Στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στην Κρήτη, θα υπογραφεί και επισήμως η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού East Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής στην πόλη Μπέερ Σέβα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο εν λόγω αγωγός αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη στην περιοχή και αποτελεί «γέφυρα» συνεργασίας για την ειρήνη και τη συνανάπτυξη, καθώς -όπως είπε- οι ενεργειακοί αγωγοί δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συγκρούσεων, γι αυτό και απηύθυνε πρόσκληση και σε άλλες χώρες να συμμετάσχουν, εφόσον σέβονται τις ίδιες αξίες και αρχές.

Την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ και του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην κατασκευή του αγωγού East Med εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της Τριμερούς (είναι η πρώτη φορά) και ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως στη Σύνοδο της Κρήτης είναι πιθανό να συμμετάσχει και πάλι αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Για τη σημασία του αγωγού East Med μίλησαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επισήμανε πως θα είναι ο μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, επίσης, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής και σε άλλες χώρες, θέτοντας ως προϋπόθεση τον σεβασμό του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Ο Αλέξης.Τσίπρας είπε ότι στο εξής οι Τριμερείς Σύνοδοι σε ελληνικό έδαφος θα γίνονται στην Κρήτη και αυτό σηματοδοτεί πως η Κρήτη είναι το νησί της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή, καθώς από αυτό θα διέρχεται ο αγωγός East Med.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της Τριμερούς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκόμισε πλούσια εμπειρία σε θέματα κυβερνοασφάλειας, μυστικών υπηρεσιών και άμυνας, γιατί, όπως παρατήρησε, οι απειλές δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές που γνωρίζαμε.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον κ. Νετανιάχου τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου νέου τύπου στη Θεσσαλονίκη, που θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για συνέργειες ισραηλινών νεοφυών επιχειρήσεων με ελληνικές, αλλά και επιχειρήσεις από τα υπόλοιπα Βαλκάνια. «Είναι μία επένδυση στο μέλλον» υποστήριξε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία, μετά την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση και τον μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας και του Ιράν στη χώρα και δήλωσε ότι στην Τριμερή συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και ανταλλαγής πληροφοριών για τις εξελίξεις.

Με αφορμή τα τούνελ που εντοπίστηκαν στο Βόρειο Ισραήλ, καταδίκασε κάθε μορφή τρομοκρατίας, τονίζοντας την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της.

Για το Μεσανατολικό ανέφερε την προσήλωση της Ελλάδας στην επίτευξη βιώσιμης λύσης δύο κρατών, που θα εξασφαλίζει ειρήνη και ασφάλεια τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους. Σημείωσε τη στήριξή της Ελλάδας στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας το συντομότερο, στη βάση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού. Υπογράμμμισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, με σεβασμό ειδικά στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της.

Ελλάδα και Κύπρος δήλωσαν την απόφαση τους να συμβάλλουν στην προώθηση της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ισραήλ.

Μετά τις δηλώσεις Μπ. Νετανιάχου, Ν. Αναστασιάδη, Αλ. Τσίπρα και Ντ. Φρίντμαν ανέβηκαν στο πάνελ Ελληνες και Κύπριοι νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρακτική άσκησή τους σε νεοφυείς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ. Οι τρεις ηγέτες τους χαιρέτισαν καθέναν ξεχωριστά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους και τους ρώτησε για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν.

Η 36χρονη επιχειρηματίας Ελπίδα Κόκκοτα, από την Ελλάδα, η οποία ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, είχε γνωρίσει τον κ. Τσίπρα το 2015, όταν είχε δεσμευτεί η ίδια ότι θα βοηθήσει 5.000 γυναίκες στην επιχειρηματικότητα. Σήμερα που βρέθηκαν ξανά ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να μάθει την πορεία της. Όπως είπε η Ελπίδα Κόκκοτα, μέχρι τώρα βοήθησε 3.000 γυναίκες στην επιχειρηματικότητα και επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει μέχρι να πετύχει τον στόχο των 5.000. «Μάθαμε πολλά, το πρόγραμμα ήταν επιτυχημένο» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ελπίδα Κόκκοτα, καταθέτοντας παράλληλα την αισιοδοξία της.

Στο πάνελ ανέβηκαν και πρόεδροι επιμελητηρίων από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, οι οποίοι χθες το βράδυ συμμετείχαν σε επιχειρηματικό φόρουμ. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνστατίνος Μίχαλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.