Για «τροποποιήσει» των συνόρων με την Ελλάδα μίλησε ο Ράμα - Κίνδυνο για την περιοχή τον αποκαλεί η αντιπολίτευση

Αλβανία, Έντι Ράμα,

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, αφού αναφέρθηκε γεμάτος υπερηφάνεια στο άνοιγμα των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, που μόλις ξεκίνησε, ανακοίνωσε και ένα παρόμοιο σενάριο σε ό,τι αφορά τα σύνορα με την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα...


Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις εθνικιστικές κορώνες για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά σκάνδαλα που αντιμετωπίζει και που είναι μεταξύ άλλων το νάρκο-σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Σαϊμίρ Ταχίρι, πρώην υπουργός και στενός του συνεργάτης.

Σε ομιλία του στη συνάντηση των Αλβανών διπλωμάτων και εκπροσώπων της αλβανικής διασποράς, ο Ράμα δήλωσε προκλητικά πως: «Η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δυο χωρών».

Η προκλητική αναφορά Ράμα σε «ιστορικά ζητήματα» με την Ελλάδα, παραπέμπουν ουσιαστικά στο μόνιμο αίτημα της αλβανικής πλευράς για άρση του Εμπολέμου από την Ελλάδα, που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε έγερση περιουσιακού ζητήματος και θέματος Τσάμηδων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις -κατά καιρούς- επαφές των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας προκλητικά πως, «οι συζητήσεις αυτές γίνονται αναλόγως των πολιτικών διαθέσεων της Αθήνας και ότι η Ελλάδα εξαπατά εδώ και πολύ καιρό τους Αλβανούς συνομιλητές της», δηλώνοντας πως η χώρα του «είναι πρόθυμη να συζητήσει με ειλικρίνεια για το μέλλον, και την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με βάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές» με την Ελλάδα, που όμως χαρακτήρισε «στρατηγικό εταίρο».

Απευθυνόμενος στους Αλβανούς διπλωμάτες τόνισε ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις θα πρέπει να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν, αλλά προϋπόθεση είναι το ξεπέρασμα των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει, εννοώντας την άρση του εμπολέμου, το θέμα των Τσάμηδων κλπ.

Μεγάλη Αλβανία


Αυτά που λέει ο Έντι Ράμα δημιουργούν εύλογες «πονηρές σκέψεις». Στο Μαυροβούνιο υπάρχει μια μικρή αλβανική μειονότητα. Στα Σκόπια οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του συνολικού πληθυσμού.

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, του πάμφτωχου εξαθλιωμένου κατσαπλιά, δεν έπαψε ποτέ να εποφθαλμιά ελληνικά εδάφη, σαν να μην του αρκεί η ελληνική Βόρεια Ήπειρος που κατέχει. Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;

Αυτός ο ψυχικά ασταθής άνθρωπος αμφισβητεί τα σύνορα. Αυτό συμβαίνει.

Μπορεί να μην έχει στρατό, να μην έχει τανκς, να μην διαθέτει ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, μπορεί το 60% του εξαθλιωμένου λαού του να ψάχνει τρόπο να διαφύγει από το κολαστήριο Αλβανία, όλα αυτά είναι η πραγματικότητα, αλλά αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος έχει σκοπό να ανάψει φωτιά στα Βαλκάνια.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν χρειάζονται μόλις 12 ώρες για να συντριβεί ολοκληρωτικά από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πόλεμοι δεν είναι η λύση.

Ούτε μπορεί να αποτελεί λύση να συντρίψει η Ελλάδα την Αλβανία, επειδή ένας άνθρωπος που δεν είναι καλά εφαρμόζει ό,τι του υπαγορεύουν τα αφεντικά του στην Άγκυρα, ή ακόμα χειρότερα τα καρτέλ ναρκωτικών, ή ποιος ξέρει ποιοι άλλοι εχθροί της Δύσης.

Η περίπτωση Έντι Ράμα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα, διότι κάθε ημέρα που περνάει, το ταραγμένο του μυαλό χάνει όλο και περισσότερο την επαφή με την πραγματικότητα.

Η αλβανική αντιπολίτευση τον αποκαλεί κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή


Υπενθυμίζουμε τι προειδοποίησε πριν μερικές ημέρες από το βήμα της αλβανικής Βουλής η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κρυεμάδι:

«Από ημέρες είμαστε σε επικοινωνία με τους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε για να προχωρήσουμε την ατζέντα της χώρας προς την Ε.Ε.

»Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρέσβεις ότι η ομάδα αυτή ληστών, αυτή η εγκληματική σέχτα επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όχι μόνο που δεν θέλει την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε, αλλά σκοπός της είναι η καταστροφή της Αλβανίας, η μετατροπή της σε ένα εγκληματικό και τρομοκρατικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

»Ο πρωθυπουργός είναι ένας εγκληματίας, όμηρος των συμμοριών του εγκλήματος, όμηρος των ναρκωτικών και της κοκαΐνης που χρησιμοποιεί.

»Είναι ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Η ίδια η αλβανική αντιπολίτευση εκλιπαρεί τη Δύση για σωτηρία από αυτό τον επικίνδυνο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου