Στην Αθήνα αύριο η Μέρκελ – Το πρόγραμμα της γερμανίδας Καγκελαρίου

Άνγκελα Μέρκελ,

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Ιανουαρίου, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ...


Αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 10/1, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή. 11/1, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 14:00, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η εφημερίδα Tagesspiegel σε σχετικό άρθρο της με τίτλο «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή».

«Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άνγκελας Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου