Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Mε χημικά "απάντησε" ο κρατικός μηχανισμός!

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία,

Στο χθεσινό μεγαλειώδες ειρηνικό συλλαλητήριο συμμετείχαν πάνω από 300.000 πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την πΓΔΜ σημειώθηκαν επεισόδια από λίγες δεκάδες κουκουλοφόρων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με μαζική ρίψει χημικών εναντίων των διαδηλωτών!


Επεισόδια από κουκουλοφόρους, εκτεταμένη χρήση χημικών, λιπόθυμοι διαδηλωτές, τραυματίες και μαχαιρώματα. Αυτή είναι η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας σε ένα πέρα για πέρα ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που άρχισε να διαλύεται άρον άρον καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ύστερα από την επίθεση που τους έκανε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια και πέτρες, στα σκαλάκια της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, κατά πληροφορίες, περί τους 300.000 πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ. Η αστυνομία την ίδια ώρα δεν βλέπει πάνω από 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Τα έκτροπα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με λοστάρια και πέτρες στα σκαλάκια της Βουλής. Τα ΜΑΤ κατά πληροφορίες ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα πλήθη και έλαβαν εντολή να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Mάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν έξω από την Βουλή από την πλευρά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία...

Κάποιοι ανέβηκαν στα σκαλιά της Βουλής μέχρι το σημείο που έχουν κάνει φραγμό τα ΜΑΤ και πέταξαν καπνογόνα και μπογιές στους αστυνομικούς. οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, καθώς τα ΜΑΤ συνέχιζαν να κάνουν χρήση χημικών, ενώ διαδηλωτές και κουκουλοφόροι πετούσαν καπνογόνα, πέτρες και ότι άλλο βρουν προς τους αστυνομικούς.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσε ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να απομακρυνθούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα.

Σε ακροδεξιούς απέδωσε τα επεισόδια το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:


«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

ΝΔ σε κυβέρνηση: Σε πανικό η κυβέρνηση, έριξε μεγάλες ποσότητες χημικών στους πολίτες


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ για την αλόγιστη χρήση χημικών στο συλλαλητήριο και ζήτησε την παραίτηση της Ολγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα.

«Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.

Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν».

Το Μαξίμου απαντά: η ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής


Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς.

Δεν είδε ότι για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε την παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο.

Είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου