Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse

Δημοσκόπηση Pulse, ΣΚΑΪ,

Με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,5%, έναντι του 21,5% που καταγράφει το κυβερνητικό κόμμα.


Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται 11 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,5%, έναντι 21,5% - Στις 9,5 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου - Πεντακομματική Βουλή - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προκύπτει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Από τα υπόλοιπα κόμματα, μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 2,5%, δείχνει να έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.

Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράψουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, καθώς ακολουθούν: η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%.


Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 9,5%, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 20,5%. Και πάλι, Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ακολουθούν με 7,5%, 6,5% και 5,5%, αντίστοιχα, συνθέτοντας μια πεντακομματική Βουλή.
 
Υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς αναποφάσιστοι και όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν, έφτασαν το 11%. Η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης, που φτάνει το 81%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%. Ακολουθεί η απάντηση: «Κανένας από τους δύο» σε ποσοστό 34% και ο Αλέξης Τσίπρας με 24%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα. Στην ερώτηση «σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες», το 63% απαντά Σίγουρα/Μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 29% απαντά σε Σίγουρα/Μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι ικανοποιητικό.

Στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται... μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα, μέχρι και την λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

Στην παράσταση νίκης, σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, που αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 39 μονάδες -62% έναντι 23%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση
πηγή:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου