Ποιοι επένδυσαν στο 5ετές ελληνικό ομόλογο

Ελληνικό ομόλογο, αγορές, Bloomberg,

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ποσά που προσφέρθηκαν ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να προέρχονται από πάνω από 290 διαφορετικούς επενδυτές. Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. €...


Σε fund managers κατέληξαν περίπου τα δύο τρίτα της έκδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, με το μερίδιο των hedge funds να ανέρχεται σε 11%, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «οι παραδοσιακοί αγοραστές κρατικών ομολόγων επιστρέφουν στην Ελλάδα».

Κατά το στέλεχος της Merian Global Investors Ltd. -που επένδυσε 5 εκατ. ευρώ στο νέο 5ετές ομόλογο- Μαρκ Νας, πολλοί μεγάλοι παίκτες συμμετείχαν στη δημοπρασία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η επιστροφή της «όρεξης» στους διαχειριστές κεφαλαίων -που είναι σημαντικοί αγοραστές κρατικών ομολόγων στην ανεπτυγμένη αγορά- για ελληνικούς τίτλους μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να ελαφρύνει το κόστος δανεισμού, καθώς δεν εξαρτάται πλέον από hedge funds που απαιτούν υψηλές πληρωμές για υψηλό κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ποσά που προσφέρθηκαν ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να προέρχονται από πάνω από 290 διαφορετικούς επενδυτές. Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ.

Σε ό,τι αφορά το είδος του επενδυτή, κατά τις πληροφορίες του Bloomberg, η κατανομή έχει ως εξής:

- Fund managers 67,5%
- Τράπεζες/ιδιωτικές τράπεζες 19%
- Hedge funds 11%
- Ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ταμεία 2,5%

Η κατανομή με βάση τις χώρες:

- Ηνωμένο Βασίλειο 42%
- Γερμανία/Αυστρία 13%
- Ιταλία 11%
- Ελλάδα 10,5%
- Γαλλία 6%
- Σκανδιναβία 4,5%
- Υπόλοιπη Ευρώπη 4%
- ΗΠΑ 8,5%
- Λοιποί 0,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου