Παρέμβαση Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «κόκκινα δάνεια» και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.

Κόκκινα δάνεια, τραπεζοϋπάλληλοι, Ευρωπαϊκή Επιστροπή, Σωτήρης Ζαριανόπουλος,

Παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για τα «κόκκινα δάνεια» και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων...

 
Για τα «κόκκινα δάνεια» και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων υπέβαλε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

«Ποια σχέδια προετοιμάζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση «κόκκινων δανείων» σε funds και για την τύχη των σημερινών τραπεζοϋπαλλήλων που θεωρούνται «υπεράριθμοι» και την αντιμετώπιση των δανειοληπτών τόσο από τις τράπεζες όσο και από τα κερδοσκοπικά funds;» ρωτάει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ειδικά για την τύχη των τραπεζοϋπαλλήλων, επικαλούμενος δημοσιεύματα αναφέρει ότι «μέχρι το 2021 σχεδιάζονται πάνω από 10.000 απολύσεις σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων όλων των κυβερνήσεων» και προσθέτει ότι «οι απολύσεις αυτές συνδυάζονται με την πώληση κόκκινων δανείων σε κερδοσκοπικά funds, την πρόσκαιρη μεταφορά τους σ’ αυτά ή σε εργολαβικές εταιρίες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με σύντομη προοπτική την απόλυσή τους. Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ήδη τους υπαλλήλους της. Έπονται και οι υπόλοιπες τράπεζες». 

Την πολιτική αυτή, προσθέτει, θα πληρώσουν και χιλιάδες δανειολήπτες κόκκινων δανείων, «με εκβιασμούς, κατασχέσεις και χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών από τράπεζες και funds που δεν συγκαλύπτουν τις «ελεημοσύνες» σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου