Μεράλ Ακσενέρ σε Ρ.Τ. Ερντογάν: «Πως επιτρέψατε να μην πάει ο Τσίπρας στο μαυσωλείο του Κεμάλ;»

Ελλάδα, Τουρκία, Μεράλ Ακσενέρ, Ρ.Τ. Ερντογάν, Αλ. Τσίπρας,

Σφοδρή κριτική της ''λύκαινας'', Μεράλ Ακσενέρ στον Ρ. Τ. Ερντογάν: «Πως επιτρέψατε να μην πάει ο Τσίπρας στο μαυσωλείο του Κεμάλ; »


Σφοδρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, άσκησε η προερχόμενη από τους εθνικιστές, «λύκαινα» Μεράλ Ακσενέρ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τον… Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο πλαίσιο ομιλίας της ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος» (İYİ Parti), του οποίου η ίδια ηγείται, η Μεράλ Ακσενέρ, υπογράμμισε: «Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ήρθε στη χώρα μας. Είναι φιλοξενούμενος και καλώς ήρθε. Όμως, έγινε κάτι που δεν ήταν ωραίο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Αγία Σοφία, μετά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μετά στο Πατριαρχείο. Πραγματοποιήθηκε λειτουργία.

Λοιπόν, που δεν πήγε ο Τσίπρας; Στο Ανίτκαμπιρ (σ.σ. το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ). Ο Έλληνας φιλοξενούμενος δεν επισκέφθηκε τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

«Όμως» συνέχισε, «σύμφωνα με το δικό μας κρατικό πρωτόκολλο, αυτό είναι όρος. Πως το επιτρέπουμε; Ποιος είναι ο στόχος σας; Όταν η Ελλάδα είχε οικονομική κρίση, κάνατε αστείο, λέγοντας «να αγοράσουμε την Ελλάδα;». Τι έγινε; Όταν τελείωσαν τα χρήματα, τελείωσε και η λεβεντιά;» διερωτήθηκε η Ακσενέρ, απευθυνόμενη στον Ερντογάν, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές του Μαρτίου στη γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου